Foto: Publicitātes foto

30. maijā pulksten 19.00 Cēsīs uzstāsies rokenrola grupa "Keksi", kas dibināta tieši šajā pilsētā, tādējādi svinot savus pilngadības svētkus. Grupu pirms 18 gadiem dibināja tās līderis un basģitārists Aleksandrs Sircovs jeb Muravejs, un šo gadu laikā tajā spēlējuši aptuveni 20 mūziķi.

Līdz ar "Keksiem" koncertā piedalīsies arī viena no zināmākajām blūza grupām Eiropā - "Latvian Blues Band" - un jaunā, daudzsološā mūziķu apvienība "Coolmans Report", kas sevi jau spoži pierādījusi dažādos festivālos, stāsta grupas pārstāvji.

"Rokenrols ir ne tikai mūzika, bet dzīvesveids. Ar vēju matos un sirdīs, močiem un amerikāņu auto. Mana paaudze noteikti atceras, kā šī mūzika uzspridzināja deju grīdas pirms dažiem gadu desmitiem un tas, ka šāda žanra mūziku spēlē arī jaunieši, pierāda tās aktualitāti arī mūsdienās. Tāpēc priecājos, ka savā jubilejas koncertā varam spēlēt kopā ar jauniešiem no "Coolmans Report" un leģendāro "Latvian Blues Band", jo rokenrols un blūzs allaž ir gājuis roku rokā," stāsta "Keksu" dibinātājs Aleksandrs Sircovs.

"Svētku koncerta repertuārā - labākās rokenrola un blūza kompozīcijas, ko pasaule pazinusi jau pirms Elvisa Preslija laikiem. "Keksu" interpretācijā skanēs "Bītlu" "Can't Buy Me Love" un "All My Lovin'", "Queen" dziesma "Crazy Little Thing Called Love", Čaka Berija "Route 66", Elvisa Preslija "Jailhouse Rock", Rikija Nelsona "If You Can't Rock Me" un daudzu citu leģendāru mākslinieku kompozīcijas," stāsta grupas pārstāvji.

"Keksi" ir viena no Baltijā zināmākajām grupām, kas spēlē rokenrola, blūza un rokabillī stila mūziku. Grupa dibināta 1997. gadā Cēsīs. Šo gadu laikā "Keksi" piedzīvojuši raibu koncertdzīvi, muzicējuši neskaitāmos festivālos Latvijā un ārvalstīs, priecējuši publiku autorkoncertos un piedzīvojuši dažādas pārmaiņas. Tā spēlējusi kopā ar tādām pasaules zvaigznēm kā "Boney-M", "Macy Grey", "Smokie", "Ottawan". 

Grupas sastāvā muzicē astoņi profesionāli mūziķi - Aleksandrs Sircovs (bass, kontrabass), Dāvis Matskins (vokāls), Viktors Eunapu (elektriskā ģitāra, bekvokāls), Gints Žilinskis (taustiņi), Ēriks Kibermanis (baritona saksofons), Roberts Martinovskis (tenorsaksofons), Reinis Puriņš (trompete), Villijs Strods (sitamie instrumenti).

Biļetes uz "Keksu" jubilejas koncertu Cēsīs nopērkamas internetā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!