Foto: No grāmatas "Roks par neatkarību"; Aijas Andrejevas arhīvs.
Ar koncertu 4. martā Ādažu kultūras centrā savu 30 gadu jubilejas turneju uzsāks latviešu rokgrupa "Opus Pro". Turnejai dots nosaukums "Rozā lietus", kas izvēlēts, atsaucoties uz vienu no grupas populārākajām rokbalādēm, portālu "Delfi" informē grupas menedžments.

Grupa "Opus Pro" dibināta 1986. gadā – tās kodolu veido solists Alex (īstajā vārdā Oļegs Andrejevs), kā arī izcilais ģitārists Harijs Zariņš. 20. gadsimta astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados "Opus Pro" bija viena no populārākajām latviešu grupām. Savas pastāvēšanas laikā "Opus Pro" ierakstījusi piecus studijas albumus: "Dzimene" (1996), "Es eju tevi zagt" (2000), "Labākās dziesmas" (2002), "Tu un es" (kopā ar Alex meitu, dziedātāju Aiju Andrejevu; 2006), kā arī "Stāsts Nr.13"(2014). Pēdējais ieraksts 2014. gadā saņēma zelta albuma statusu.

Grupa savā jubilejas turnejas programmā iekļāvusi populārākos skaņdarbus, kas skanējuši šajās trijās desmitgadēs: "Rozā lietus", "Dzimene", "Šonakt", "Mīļā", "Svētuguns" un, protams, "Brīvību Baltijai" – vienu no spilgtākajām Atmodas laika himnām. "Protams, koncertu programmā vieta atrasta ne tikai šiem skaņdarbiem vien," sola grupas pārstāvji.

Koncertos, kas notiks visā Latvijā, piedalīsies gan grupas pašreizējais pamatsastāvs (Artūrs Zemnieks, Jānis Retenais, Jānis Valters, Juris Veremejs) un solists Alex, gan viesmūziķi: komponists un Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš, Guntis Vecgailis, Oļegs Upenieks, Uldis Krūmiņš, Aleksandrs "Muravejs" Sircovs, Atis Ieviņš, Kaspars Pļavnieks un Rolands Majors. Pagaidām gan netiek atklāts, kurš viesmūziķis piedalīsies kurā koncertā, taču ir droši zināms, ka visos grupas koncertos piedalīsies "Opus Pro" dibinātājs un lielāko hitu autors – ģitārists Harijs Zariņš, kā arī Alex meita – pazīstamā dziedātāja Aija Andrejeva –, kura šogad arī svin savu 30. dzimšanas dienu.

"Opus Pro" jubilejas turnejas koncerti:

4. marts plkst. 19.00 – Ādažu Kultūras centrs
10. marts plkst. 19.00 – Vidzemes koncertzāle "Cēsis"
11. marts plkst. 19.00 – Jelgavas Kultūras nams
12. marts plkst. 19.00 – Liepājas Olimpiskajā centrā
18. marts plkst. 19.00 – Brocēnu Kultūras centrs
30. marts plkst. 19.00 – Ogres Kultūras centrs
16. aprīlis plkst. 19.00 – Latgales vēstniecība "Gors"
22. aprīlis plkst. 19.00 – Smiltenes Kultūras centrs
6. maijs plkst. 19.00 – Valmieras Kultūras nams
20. maijs plkst. 19.00 – Rīgas Kongresu nams

Biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!