Foto: Publicitātes foto

Pašmāju smagās mūzikas grupa "Sanctimony" laidusi klajā piekto studijas albumu "Unholy Five". Albuma prezentācijas koncerts notiks 8. aprīlī Rīgā, klubā "Melnā piektdiena", portālu "Delfi" informēja grupas pārstāvis Valdis Bērzvads.

Grupa albuma "Unholy Five" materiālu raksturo kā rokmūzikas un "death metal" salikumu skaļā un agresīvā izpildījumā. Ilgi gaidītā albuma tapšana aizsākās jau 2008. gada nogalē, noslēdzoties albuma "Hell in Stereo" koncertu sērijai Baltijas valstīs un Somijā.

Albuma nosaukums simbolizē "Sanctimony" dalībnieku stabilo piecvienību – lai gan ilgajā un grūtajā albuma tapšanas posmā grupa piedzīvoja sastāva maiņu, iekšējas nesaskaņas un pat radošu izsīkumu, šim skaitlim ir lemts palikt nemainīgam – kā arī, "Unholy Five" ir arī grupas piektais studijas albums.

Albums ierakstīts "Sound Division" studijā, Rīgā. Rakstīja un miksēja skaņu inženieris Sergejs Laļetins, kurš sadarbojas ar "Sanctimony" jau vairāk nekā 10 gadus, pārzina grupas īpašo skanējumu un ar grupas dalībniekiem saprotas no pusvārda. Laļetins strādaj]is arī ar iepriekšējo albumu "Hell in Stereo" (2007) un "Perfection EP" (2011).

Albumā iekļautas 10 dziesmas, to vidū arī dziesmas "Sounds" ("Devil and Men", 2005) akustiskā versija.

Līdz šim publiskoti jau divi singli no albuma – dziesmas "Free Fall" un "Loud".

Albums izdots "Thunderforge Records" paspārnē.

Albuma "Unholy Five" prezentācijas koncerts notiks 8. aprīlī klubā Melnā Piektdiena (Brīvības gatve 193c, Rīga). Pirms "Sanctimony" publiku iesildīs grupas "Bloody Heels" un "The Factor". Ieeja pasākumā no plkst. 19.00.

Biļetes uz prezentācijas koncertu varēs iegādāties iepriekšpārdošanā Ticketshop.lv vai pasākuma norises vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!