Foto: AFP/Scanpix
Piektdien, 25. martā, grupa "Guns N' Roses" savā oficiālajā "Twitter" kontā publicējusi video, kas apstiprina fanu ilgi apspriestās ziņas par grupas apvienošanas turneju Ziemeļamerikā. Video atklātas visas pilsētas, kur 2016. gada vasarā norisināsies grupas koncerti.

Jau iepriekš bija zināms, ka "Guns N' Roses" oriģinālsastāva dalībnieki – Aksls Rouzs, Slešs, Dafs Makkagans un pārējie uzstāsies Kalfornijas festivālā "Coachella" 16. un 23. aprīlī, bet pirms tam pirmie koncerti notiks Lasvegasā 8. un 9. aprīlī.

Grupas izplatītajā video redzams, ka "Guns N' Roses" uzstāsies 21 pilsētā, konkrēti datumi vēl tiks precizēti.

Guns'n'Roses ir viena no visu laiku slavenākajam amerikāņu rokgrupām, kas dibināta 1985. gadā. Pastāvēšanas laikā grupa izdevusi vairākus studijas albumus, kā arī saņēmusi daudzus starptautiskus apbalvojumus. 2012. gadā grupa tika iekļauta Rokenrola slavas zālē.

1993. gada albums "The Spaghetti Incident?" bija pēdējais, kura ierakstā piedalījās grupas oriģinālsastāvs.

Slešs vēlāk pameta grupu kā iemeslu minot Rouza nerēķināšanos ar faniem un juridiskās manipulācijas pret pārējiem grupas dalībniekiem, mazinot viņu lomu grupā. Abi grupas līderi Aksls Rouzs un Slešs intervijās vairakkārt uzsvēra, ka nemūžam vairs nespēlēs kopā.

Rouzs turpināja uzstāties ar "Guns N' Roses" nosaukumu, taču grupas dalībnieki regulāri mainījās. 2008. gadā iznāca albums "Chinese Democracy".

2015. gada vasarā Slešs atklāja, ka mūziķi salīguši mieru pēc gandrīz 20 gadus ilgas ķīvēšanās, bet gada beigās izskanēja pirmās ziņas par "Guns N' Roses" apvienošanos oriģinālsastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!