Foto: DELFI
Ar dziesminieka Haralda Sīmaņa uzstāšanos un karstuma rekordu šodien ir atklāts lielkoncerts "Fono Cēsis", kas pulcēs astoņas grupas un divus dīdžejus. Iecerēts, ka lielkoncerts skanēs līdz pat agram svētdienas rītam.

Mūziķis, cēsnieks Miks Dukurs portālam „Delfi" norādīja, ka viņam vienmēr ir prieks atgriezties savā dzimtajā pilsētā: "Ļoti patīkami redzēt cilvēkus  Cēsu ielās. Tiesa, pagaidām gan vēl visi slēpjas ēnās un mēģina patverties no karstuma, taču ticam, ka nepaies ilgs laiks, kad visi jau pulcēsies skatuves priekšā."

Koncerta apmeklētāja Liene Ozola portālam „Delfi" atzīst, ka savulaik regulāri apmeklējusi "Fonofest" un tas bijis arī viens no vairākiem iemesliem, lai nelaistu garām arī "Fono Cēsis". "Festivāla „izbeigšanās" 2012. gadā bija sāpīgs notikums, taču ļoti ceram, ka šis pasākums kļūs par ne mazāk tradicionālu notikumu. No vienas puses, pietrūkst tās vairāku dienu bohēmas pie dabas, taču no otras - festivāls pilsētas centrā ir kaut kas, kas varētu būt noderīgs Cēsīm, jo jauniešiem domātie pasākumi nenotiek bieži," rezumē Liene.

Pasākuma apmeklētājs Edgars Dauškāns portālam „Delfi" pastāstīja, ka gatavojas gaidāmajai vakara ballītei: „pagaidām vēl nav domas neparko vairāk, kā sauļošanos terasē un kāda dzēriena baudīšanu, taču tas ir tikai laika jautājums, līdz paliks vēsāks un varēs tā kārtīgi „pašaut vaļā"."

Pasākuma īpašie viesi būs Izraēlas elektroniskā grupa 'Bonafide 3000', kas savu uzstāšanos sāks plkst. 23:30, kā arī zināmākā pašmāju roka apvienība "Dzelzs vilks", ko Cēsīs varēs klausīties plkst. 22. 

Tāpat "Fono Cēsis" ietvaros uz skatuves kāps arī Roberts Gobziņš un "Resnie putni", grupa "Linga", Miks Dukurs, "Band Mango" un Izraēlas sintpopa apvienība "Bill & Murray".

Par dejām pēc koncerta pie "Fono Cēsis" lielās skatuves gādās Toms Grēviņš, kamēr paralēli ballīte norisināsies "Fonokluba" telpās dīdžeja "DUB:ra" vadībā.

Gatavošanās koncertam sākās jau ceturtdienas pēcpusdienā, kad Līvu laukuma apkārtnē tika ierobežota satiksme un uzsākta skatuves izbūve.

Jau ziņots, ka "Fono Cēsis" rīko festivāla "Fonofest" organizatori, kuri cer, ka pasākums kļūs par nemainīgu tradīciju, katru gadu Cēsīs pulcējot zināmākās pašmāju grupas, kā arī ārzemju viesus. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!