Foto: F64
11. aprīlī plkst. 18.30 pēc vietēja laika Hārvarda Universitātē norisināsies paneļdiskusija "Saruna ar diriģentu Andri Nelsonu".

Kopā ar Nelsonu paneļdiskusijā piedalīsies Bostonas Simfoniskā orķestra (BSO) izpilddirektors Marks Volpe, Tanglvudas festivāla direktors Entonijs Fogs, Hārvardas-Redklifas Orķestra direktors Federiko Kortēze un Hārvarda Universitātes mūzikas profesore Anne Šreflere, kura darbosies arī kā diskusijas moderatore.

Paneļdiskusijas dalībnieki diskutēs par BSO vēsturi un mantojumu, kā arī tā nākotni un ietekmi uz pasaules muzikālās skatuves. Diskusijas laikā uzsvars tiks likts arī uz orķestra pašreizējiem mērķiem un iniciatīvām. Tāpat tiks diskutēts par jaunas auditorijas piesaistīšanu klasiskajai mūzikai un tās modernajiem mūsdienu atzariem, kā arī citām tēmām.

Nelsons 2014. gadā kļuva par 15. BSO diriģentu. Iepriekš viņš darbojies Latvijas Nacionālajā operā, kā arī laikā no 2008. līdz 2015. gadam Nelsons ir ieguvis atzinības par dalību Birmingemas Simfoniskajā orķestrī. No 2014. līdz 2015. gadam Nelsons ar BSO ierakstu kompānijā "Deutsche Grammophon" ierakstīja vērienīgo projektu "Šostakovičs Staļina ēnā".

2016. un 2017. gadā par Nelsons kopā ar BSO saņēmuši prestižo "Grammy" apbalvojumu kategorijā "Labākais orķestra sniegums" ("Best Orcherstral Performance").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!