Foto: Publicitātes foto
'Positivus' festivāla Dabas skatuve šogad piedāvās īpaši izmeklētu un daudzpusīgu programmu, kuras ietvaros varēs vēlreiz redzēt magnētisko grupu "Sūdi", pirmoreiz apvienību "100 baltas dvēseles", kā arī citus lieliskus pašmāju mūziķus, interaktīvus improvizācijas un komēdiju šovus, deju priekšnesumus, teātra izrādi un literātu lasījumus, informē festivāla organizatori.

Salacgrīvas saulaino kāpu un smaržīgo priežu ieskautā Dabas skatuve ik gadu pārsteidz ar programmas dažādību. Šogad ar izdevuma KDi atbalstu, notiek arī jauno literātu lasījumi – katru festivāla dienu dzirdēsim sešus spilgtākos talantus.

Grupa "Sūdi", kas 2012. gada "Positivus" festivālā iemantoja plašu cienītāju pulku, atgriežas pie saviem festivāla faniem arī šogad. Kā grupa pati izsakās - viņi ir Latvijas latviešu grupa ar uzsvaru uz "Latvijas". Grupa atskaņo smeldzīgu postroku ar sevišķu pietāti pret Latvijas zemi.

Tāpat uz Dabas skatuves uzstāsies "100 baltas dvēseles" – grupas kodolam paliekot nemainīgam, muzikālajā apvienībā arvien piesaistīti dažādi mākslinieki, kuri katram koncertam piešķīruši citādu skanējumu un vizuālo atmosfēru. Grupas uzstāšanos papildinās arī īpašs vizuālais noformējums un projekcijas.

Muzikāli mūs pārsteigs arī apvienība "Rubenis, Eihmanis un Helmss", kurā īpaši šī gada "Positivus" festivālam apvienojušies ģitārists Edgars Rubenis, bundzinieks Edgars Eihmanis un kādreizējās grupas "Aparāts" līderis dānis Pēteris Helmss. Būtiska loma apvienības priekšnesumā būs improvizācijai, eksperimentiem ar skaņu un laiku.

"Svema", kurā spēlē arī Latvijas shoegaze žanra pamatlicēji, mūziķi Ints Barkāns un Sergejs Jaramišjans, ar savu hipnotizējoši atvērto, melodisko skanējumu stāsta atklāti par dzīvi un "Gaismas jūtīgajiem materiāliem", kas ir viņu šā gada maijā izdotais albums. Ar dziesmu tekstiem krievu valodā grupa veido vienotu hipnotiski plūstošu un sapņainu skanējumu ar neatvairāmu eksistenciālu skumju piesitienu.

Tāpat Dabas skatuves muzikālo sadaļu krāšņāku padarīs grupas "Saule", "ENIYE", "Momend", "Kasetes", Laima Dimanta, "Waterflower", Colin Johnco un dziesminiece Alise Joste, kā arī unikāli VJ seti - Y Silent, Indriķis Ģelzis.

Īpašu performanci sestdienas naktī piedāvās VJ apvienība "VJ's Take The Lead", kuras sastāvā redzēsim Kodek, ansis, VJ INA VARE, VJ Linda Konone, kā arī VJ Katrīna Neiburga.

Par smaidiem un labām emocijām šogad rūpēsies Improvizācijas teātris "N20", "Comedy Latvia", "Art-i-Šok", "Nerten" un "Rīgas Improvizācijas teātris". Rīta izkustēšanos jau otro gadu nodrošinās "I-DEJAS Māja", dejas baudījumam palīdzēs ļauties Katrīnas Albužes laikmetīgās dejas izrāde "Kurp Es", savukārt "Dirty Deal Teatro" radošā komanda piedāvās vienu no savām 2014. gada spilgtākajām izrādēm – "Dienas Varonis" (režisors Ģirts Šolis).

Jau ziņots, ka "Positivus" festivālā šogad uzstāsies Hosē Gonzaless, King Charles, Elija Goldinga, Laura Mvula, Anna Kalvi, Chet Faker, kā arī grupas "Kraftwerk", "Elbow", "Junip", "Temples", "You Me at Six", MØ, "FM Belfast", "Pompeya", "And So I Watch You from Afar", "Bastille", "The 1975", "Kid Karate", "The Kooks", "Of Montreal", "Birth of Joy", "Future Islands", "AlunaGeorge", "NONONO" un "Daughter".

Plaši būs pārstāvēti arī vietējie mākslinieki - uz dažādām skatuvēm uzstāsies "Carnival Youth", "Laika suns", "K.Remonts", "The Sound Poets", "Dzelzs Vilks", "Audience Killers", "Rīgas Modes", "Pikaso", "Manta", "The Velvet Supernova", "Das Sonntags Legion", "The Citizens", "Nē", "Pyro Trees", "Martas asinis", "Starmetis" un citi.

Festivāla trīs dienu biļete bez teltsvietas maksā 57 eiro un ar teltsvietu - 63 eiro.

Biļetes nopērkamas "Positivusfestival.com", "Biļešu Serviss" kasēs un Nordea bankomātos. Tuvojoties festivālam, biļešu cena pieaugs.

Foto no pērnā gada festivāla:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!