Foto: Publicitātes foto

Dziedātāja Ieva Kerēvica savas koncertprogrammas "Interpretācijas" pavasara tūri noslēgs 7. aprīlī Liepājā ar koncertu LOC Rožu zālē. Programmas pirmajā daļā izskanēs programmas orģinālkompozīcijas Ievas un klavieru izpildījumā, bet otrajā daļā Ievas sastāva redzējums par jau pazīstamām džeza un popmūzikas kompozīcijām, portālu "Delfi" informē dziedātājas pārstāvji.

"Liepāja man vienmēr rada brīvdienu sajūtas, īpaši tad, ja ikdiena ir ļoti pieblīvēta ar notikumiem. Tur esot, rodas sajūta, ka laiks ir nedaudz piebremzējis savu skrējienu. Esmu pazīstama arī ar kultūras cilvēkiem Liepājā – aktieriem, mūziķiem, un varu tikai apbrīnot viņu mīlestību uz savu pilsētu, un godaprātu tai kalpot ar saviem talantiem. Es domāju, ka tā ir Liepājas enerģija, kura pievelk cilvēkus kā tāda harismātiska, skaista, inteliģenta un interesanta sieviete. Sieviete – Liepāja," par Liepāju saka Ieva Kerēvica.

"Ir dziesmas, kuras, ja paveicas, ieņem savu ideālo formu, un tās nevar izpildīt citādāk. "Esi man klāt" ir tieši šāda dziesma, mēs jau sākumā sapratām, ka tai nepieciešams intīms skanējums, kas pietuvināts dzīvajam izpildījumam. Tādēļ ierakstā ir dzirdamas tikai klavieres un mana balss," saka dziedātāja.

Programmā "Interpretācijas" ir divas daļas. Pirmā ir intīmāka un drosmīgāka, tajā iekļauti orģināldarbi, kas tapuši tieši Ievai un šim koncertam. Tās mūzikas autors ir džeza pianists, komponists Madars Kalniņš, kurš koncertā kopā ar Ievu šīs dziesmas arī izpilda – tikai divatā. Koncerta otraja daļā Ievai un Madaram uz skatuves pievienojas arī sitaminstrumentālists Artis Orubs un kontrabasists Norberts Skraucis.

"Mūzika ir neizsmeļams un ārkārtīgi iedvesmojošs resurss. Kopdarbā ar brīnišķīgiem mūziķiem esam nonākuši pie mums ļoti tuvu skaņdarbu izlases un esam atļāvušies, pamatojoties uz savu muzikālo pieredzi un iedvesmu, paspēlēties ar šīm dziesmām un rast jaunus stāstus," saka dziedātāja Ieva Kerēvica, piebilstot, ka pasaules džeza standarti, kuri māksliniekus pavadījuši viņu profesionālajās gaitās, būs atpazīstami jebkuram klausītājam, kā arī pārsteigs ar jaunu stāstu un svaigu skanējumu.

Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!