Foto: Publicitātes foto

Ieva Kerēvica un kontrtenors Sergejs Jēgers laiduši klajā albumu "Debess dārzos" un dodas prezentācijas koncerttūrē pa Latvijas dievnamiem un koncertzālēm, laika posmā no 13. decembra līdz 6. janvārim kopumā sniedzot 15 koncertus, portālu "Delfi" informē mākslinieku pārstāvji.

Albumā iekļautas 12 dziesmas, kas raksturo ziemu, dzīves līkločus un Ziemassvētkus: "Es klusi uzziedu", "Es ticu", "Sētā Vēstnese", "Kristiāna", "No Tevis", "Ziemassvētku roze", "Māsa Ziema", "Tu mazā klusā Betlēme", "Baltas sniega pārslas", "Tad", "Esi man klāt", kā arī īpašais sveiciens mūsu valstij "Maza dziesma Latvijai", kas prezentēta jau novembrī.'

Madars Kalniņš, kurš ir mūzikas autors vairākumam dziesmu, saka: "Neesmu vēl debess dārzos bijis, bet ticu, ka tur ir patiesība, mīlestība un godīgums. Tādu arī centāmies veidot šo dziesmu kompilāciju. Tā ir raiba un patiesa kā dzeņa vēders (kurš gan varētu apgalvot, ka dzeņa vēders nav patiess?), raiba kā jau visa mūsu dzīve. Neviena dziesma nav tāpat vien - lai tikai būtu. Katrai ir savs stāsts,- par Ziemassvētkiem (gan lielajiem, gan mazajiem klausītājiem) un par māsu Ziemu, par mīlestību, dzīves pārbaudījumiem un sāpēm, ticību un cerību. Ticību un cerību tam, ka patiesība un dzīvība kādreiz tomēr būs pārākas par visām grūtībām. Esmu drošs par to!"

Par īpašo sadarbību ar Ievu Kerēvicu Sergejs Jēgers uzsver: "Kā solistam dziedāt duetā - tai ir jābūt izmeklēti profesionālai sadarbībai. Turklāt izaicinājums, ka to dara vīrietis un sieviete, kā izskan viņu balsu salikums, kas mums ar Ievu reģistrā skan kā viena – tā ir unikāla sadarbība! Reti kad šāds tandēms var būt tik veiksmīgs, uz skatuves izpildot sev neraksturīgu sev mūziku. Mums tas ir izveidojies organiski un veiksmīgi. Kad mēs, dziedot, smaidam, tas nozīmē, ka mēs dziedam vienā balsī. Īsti nevar atšķirt, kurš no mums kurā brīdī ko izpilda. Tas ir īss un ļoti patīkams mirklis mūzikā – īss, bet ļoti satraucošs."

Foto: Toms Norde

Albums tapis sadarbojoties mūziķiem Ievai Kerēvicai, Sergejam Jēgeram, Madaram Kalniņam, Norbertam Skraucim, Artim Orubam, Raimondam Ozolam, Jānim Porietim, Ingai Sunepai, Vito Bergam un Kasparam Kurdeko.

Foto: Toms Norde

Decembrī albumu būs iespēja iegādāties visā Latvijā, kā arī koncertos "Debess dārzos", kas sāksies trešdien, 13. decembrī Rīgas Sv. Jāņa baznīcā, tad dosies uz Saldu, Smilteni, Cēsīm, Valmieru, Cesvaini, Kuldīgu, Alūksni, Ikšķili, Baltezeru, Liepāju un Rēzekni. Rīgā koncerti notiks vairākos dievnamos: Sv. Jāņa baznīcā, Rīgas Sv. Mārtiņa ev. luteriskajā baznīcā, Rīgas Lutera draudzē Torņakalnā, Vecajā sv. Ģertrūdes baznīcā.

Biļetes uz koncertiem "Debess dārzos" iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!