Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 18. decembrī, plkst. 19 budisma centrā "Potalaka" Marijas ielā 16, Upīša pasāžā, notiks dziesminieka Imanta Dakša ziemas saulgriežiem veltīts akustisks koncerts, aģentūru LETA informēja organizatori.

Ja Imants Daksis kādreiz kļūtu par mūku, viņš droši vien izvēlētos budisma ceļu. Šādu ceļu viņš pusaudža gados jau reiz uzsāka, dzīvojot budistu klosterī Šrilankā.

Centrs "Potalaka" Imantu Daksi savās telpās uzņems jau otro reizi. Šāda sadarbība paver durvis ne tikai centra apmeklētājiem, bet arī dziesminieka mūzikas cienītājiem, jo ļauj Imanta mūziku dzirdēt vidē, kādā viņš uzstājas vislabprātāk.

Daksis caur savām dziesmām vedina klausītājus atbrīvoties no ilūzijām un ieraudzīt pasauli ar skaidru uztveri. Šāda ideja pazīstama visiem budistiem, tomēr mūzikā mākslinieks visu atklāj caur savu individuālo, reizēm trako un fantastisko pasaules interpretāciju, kas ir domāta ikvienam atvērtam klausītājam.

Centrā "Potalaka" notiek mācības par metodēm, kā cilvēks var padarīt savu dzīvi nozīmīgāku, apzinīgāku un laimīgāku, balstoties Budas mācībās.

Vadošais skolotājs ir budistu mūks brālis Dharmapāla. Centrs ir atvērts visiem tiem, kas interesējas par budisma filozofiju, kultūru un to lietojumu dzīvē.

Ieeja koncertā par ziedojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!