Foto: Publicitātes foto

Arī latviešu grupa 'Instrumenti' otrdien devusies uz Krieviju, lai Sočos, kur notiek XXII Ziemas olimpiskās spēles, uzstātos "Latvijas mājā". Jau ziņots, ka "Latvijas māju" atklāja 9. februārī un tajā viesosies Latvijas olimpieši, mākslinieki, mūziķi, uzņēmēji, līdzjutēji, kā arī citu valstu akreditētie viesi un žurnālisti.

Pirms izlidošanas grupas dalībnieki savā "Facebook" profilā publicējuši gaumīgu joku. Viņi no nozīmītēm, uz kurām redzams "Instrumenti" jaunākā albuma "Procrastination" vāciņa attēls, izveidojuši nepilnīgus olimpiskos apļus. Līdzīgi kā atklāšanas ceremonijā, arī viņu variantā, viens aplis "nav gluži padevies".

Jau ziņots, ka Olimpiādes atklāšanas pasākuma pašā sākumā nenostrādāja kāds mehānisms, kura dēļ neatvērās pēdējais no olimpiskajiem apļiem. Sociālajos tīklos šīs negadījums sacēla nelielu vētru, taču kā vēlāk portālam "Delfi" norādīja eksperts, šī tehniskā ķibele bijusi vienīgā, ko varēja pamanīt, un, lai gan visiem redzama, nav uzskatāma par ārkārtīgu kļūmi.

Foto: AFP/Scanpix

Grupa "Instrumenti" Sočos "Latvijas mājā" uzstāsies 12. un 13. februārī. Jau ziņots, ka olimpisko spēļu laikā šeit viesosies arī Marija Naumova un grupa "Prāta vētra".

Olimpisko spēļu laikā plānotas tiešraides un video sižeti no "Latvijas mājas", kā arī fotoreportāžas par notiekošo "Latvijas mājā". Latvijas līdzjutējam piedāvājam arī iespēju uzdot sev interesējošo jautājumu tiem, kas ir Sočos.

Portālā "Delfi" jebkurš līdzjutējs var viegli un ērti ierakstīt savu video sveicienu, kas uzreiz aizceļos pie olimpiešiem Sočos. Konsultējoties ar attiecīgo jomu pārzinošiem cilvēkiem, atbildes no Sočiem sniegs populārais Krievijas radio un televīzijas raidījumu vadītājs Alekss Dubass, kurš Sočos darbosies kā "Latvijas mājas" vadītājs.

Fotogalerija no "Latvijas mājas" atklāšanas:

Olimpisko spēļu dalībvalstis tradicionāli organizē "hospitality houses" jeb "viesmīlības mājas" – sabiedrisku, atvērtu vietu, kur Olimpisko spēļu ietvaros rīkot tikšanās, iepazīstināt ar savas valsts kultūru, mākslu, virtuvi, tradīcijām un, protams, tā ir vieta, kur sportisti var klātienē tikties ar saviem līdzjutējiem.

Pirmās iestrādes šādas Latvijas valsts pārstāvniecības idejai aizsākās jau Olimpisko spēļu laikā Soltleiksitijā, kad šāda vieta tapa, pateicoties vietējās latviešu kopienas atbalstam. Ziemas Olimpiskajās spēlēs Sočos, sadarbojoties Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerai (LTRK), Latvija pirmo reizi pilnvērtīgi realizēs Latvijas Mājas ideju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!