Foto: LETA
zdots latviešu džeza leģendas Ivara Mazura 80 gadu jubilejas koncerta ieraksts, un 3.martā notiks diska prezentācija, pavēstīja Džeza orķestru atbalsta biedrības valdes loceklis Jānis Daugulis.

Viens no Latvijas zinošākajiem džeza speciālistiem, nepagurstošs džeza entuziasts Ivars Mazurs (1929-2010) ilgus gadus vadīja raidījumu par džezu Latvijas Radio.

Mazura jubilejas koncerts notika 2009.gada 15.novembrī , kinoteātra "Splendid Palace" zālē, un kļuva par nozīmīgu džeza notikumu, pulcējot tādas Latvijas džeza zvaigznes kā Ivars Birkāns, Alnis Zaķis, Lolita Vambute, Inga Bērziņa, Ilga Bērziņa, Aivars Krūmiņš un citus.

Diska prezentācijas koncerts notiks "Rīga TV24" studijā. Tajā piedalīsies soliste Inga Bērziņa un "Mirage Jazz Orchestra", tiks atskaņoti skaņdarbi, kas skanēja Mazura jubilejas koncertā, būs intervijas un sarunas ar Mazura bijušajiem kolēģiem. Pasākumu varēs vērot arī tiešraidē "Rīga TV24" kanālā.

Ieeja pasākumā būs bez maksas.

Kopš 1958.gada Mazurs strādāja par redaktoru Latvijas Radio. 2010.gadā viņš saņēma Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā. Mazurs arī saņēmis Nacionālās radio un televīzijas padomes balvu par mūža ieguldījumu radio.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!