Foto: Jānis Romanovskis
Sadarbībā ar Nacionālo ierakstu namu "Skani" ir tapis pirmais visu trīs Osokinu ieskaņots albums "Trīs Osokini latviešu klaviermūzikā", portālu "Delfi" informē mākslinieku pārstāvji no "Aira Laiviņa Artists".

Sergejs Osokins ir ieskaņojis Jāņa Zālīša un Jāņa Ivanova mūziku, Georgijs – Ādolfa Skultes un Pētera Vaska darbus, bet Andrejs Osokins – Artūra Maskata un Jāzepa Vītola skaņdarbus.

Visi trīs mākslinieki ir Latvijas valsts augstākā apbalvojuma mūzikā – Lielās Mūzikas balvas – laureāti (Sergejs – 2004., Andrejs – 2008., Georgijs – 2015. gadā). Kopš 2015. gada tēvu un dēlus Osokinus regulāri var dzirdēt muzicējam arī kopā. Par Osokinu dinastijas saspēli Andrejs Osokins ir teicis: “Visinteresantākais tad ir – spēt saglabāt savu individualitāti. Un, nezaudējot individualitāti, veidot vienu veselumu.”

Albumā iekļautos skaņdarbus pianistu izpildījumā bija iespējams dzirdēt 22. janvārī notikušajā koncertā "Trīs Osokini operā: jaunā programma", kas bija arī šī albuma atklāšanas svētki.

Albums pieejams Rīgas ierakstu veikalos, bet no 16. marta tas būs pieejams arī visās digitālās straumēšanas un lejuplādes platformās, kā arī nonāks ierakstu tirdzniecības vietās vairāk nekā 80 pasaules valstīs.

Foto: Jānis Romanovskis
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!