Foto: Publicitātes attēls
Pie lasītājiem nonācis žurnāla "Mūzikas Saule" 2018. gada vasaras laidiens ar pianisti Hertu Hansenu uz vāka. Numura tēma – cilvēks pie klavierēm.

Šoreiz "Mūzikas Saules" uzmanības lokā – pianisti-koncertmeistari: Herta Hansena ciemojas pie lieljubilāres Intas Villerušas; Agnese Egliņa stāsta par darbu Latvijā un Āfrikā; Gunda Miķelsone apraksta Hermani Braunu un uzklausa Venti Zilbertu; saruna ar Stokholmas Karaliskās operas solistu koncertmeistari Inesi Klotiņu; uz jautājumiem atbild Ilze Dzērve, Gunta Rasa un Natālija Zandmane; uz citiem jautājumiem atbild Jana Aņisimova, Dace Kļava, Aldis Liepiņš, Ērika Millere un Mārtiņš Zilberts; Rūdolfs Vanks dalās mūzikas klausīšanās pieredzē; Rihards Plešanovs un Edgars Tomševics atceras jaunību; Juris Griņevičs piedāvā klasiķu ierakstus.

Tāpat jaunākajā numutā Arnolds Klotiņš iezīmē divreiz 18 lielus mūzikas notikumus no 1918. līdz 2018. gadam; Rihards T. Endriksons satiekas ar Krievijas komponistu Dmitriju Kurļandski; Armands Znotiņš klausās Helmera Pavasara mūziku; Bens Lunns vērtē Liepājas SO atskaņotās Liepājas simfonijas; komponists Mārtiņš Baumanis brauc uz Montserratu; Dāvis Eņģelis ieskatās Alberta Jēruma nošu kastē; Madara Rudzīte raksta par Noru Bumbieri.

Kā allaž žurnālā atrodams arī jaunāko CD vērtējums. Par aktuālajiem ierakstiem savas domas pauž: Aija Biezaite, Līva Grīnberga, Juris Griņevičs, Oskars Patjanko, Māra Rozenberga, Uldis Rudaks, Orests Silabriedis, Dace Volfa, Normunds Vucāns, Armands Znotiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!