Foto: Publicitātes attēli

Pie lasītājiem nonācis žurnāla "Mūzikas Saule" 2017. gada pavasara laidiens. Šajā numurā uzmanības lokā – šā gada jubilārs, komponists Pēteris Plakidis, kurš redzams arī uz žurnāla vāka.

Muzikologs Armands Znotiņš klausās jubilāra mūziku un apraksta to; par Plakidi sarunājas trīs jaunās paaudzes pārstāvji – sitējs Juris Āzers, muzikologs Dāvis Eņģelis un kontrabasists, komponists Raivis Misjuns; par jubilāra "Mūziku klavierēm, stīgām un timpāniem" dzejoli raksta Uldis Bērziņš, Māris Salējs, Daina Sirmā, Arvis Viguls.

Sarunu publikācijās un atmiņstāstos šajā numurā tiek pieminēti: muzikoloģe Ilma Grauzdiņa, pianiste Jautrīte Putniņa, komponists Veljo Tormisu un avangarda džeza zinātāja Sandra Amerika.

Tāpat šajā numurā ērģelnieces Ivetas Apkalnas viedoklis par Elbas filharmonijas un Rīgas Stradiņa universitātes jaunajām ērģelēm, tikšanās ar grupu "Ezeri", saruna ar saksofonistu Jāni Steprānu un Evilenas Protektores aicinājums uz džeza mēneša aprīļa notikumiem, stāsts par Ellu Ficdžeraldu; jaunākos CD vērtē Lauma Bērza, Andris Dzenītis, Dāvis Eņģelis, Līva Grīnberga, Juris Griņevičs, Uldis Rudaks, Orests Silabriedis, Aiga Sprindža, Dace Volfa, Normunds Vucāns, Armands Znotiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!