Turpinot atzīmēt latviešu estrādes leģendas – grupas "Eolika" 30. pastāvēšanas gadadienu 10. augustā klajā tiks laists jauns albums "Jubilejas izlase" ar grupas hītiem un iepriekš neizdotiem grupas ierakstiem, portālu "Delfi" informē izdevniecības "Mikrofona Ieraksti" pārstāvis Guntars Račs.

"Jubilejas izlasē" apkopotas pavisam 19 dziesmas. Līdzās jau labi zināmajiem hītiem 'Pasaule, pasaulīt', 'Zemeņu lauks', 'Tava atnākšana', 'Es neesmu Džeina Fonda', 'Mežrozīte', 'Noktirne', 'Raimonda Paula dziesmu popūrijam' un 'Lielā zive', izlasē ir atrodamas vairākas dziesmas, kuras nebija iekļautas iepriekšējās izlasēs. Starp tām tādas dziesmas kā 'Maziņš papagailis', 'Salamanda', 'Karavāna', 'Pienenīte', 'Zem saules vai mēness', 'Kā es gaidīju' un 'Vēl tu vari'. Līdzās agrāko laiku ierakstiem izlasē iekļautas arī trīs jaunas un tikai šogad ierakstītas dziesmas 'Meitene no sapņa', 'Lūgums' un šī brīža aktuālais kvarteta singls, Borisa Rezņika dziesma 'Šajā brīdī'. Kā papildus bonuss izlasei pievienots "Eolikas" junioru projekta "eTeens" šogad no jauna ieskaņotā dziesma 'Tu smējies sapnī', kuru producējis Roberts Lejasmeijers.

CD atvēršanas svētki un grupas jubilejas izstādes atklāšana notiks 10. augustā 15:00 tirdzniecības centrā "Spice".

Lai gan muzicēšana dažādos sastāvos, projektā ar nosaukumu "Eolika" , komponista Borisa Rezņika vadībā aizsākta 60. gados, latviešu mūzikas cienītājiem "Eolika" noteikti saistās ar kvartetu, kura "ziedu laiki" bija 1980-1986. gads. Tad Latvijas Valsts Filharmonijas paspārnē "Eolika" koncertē Latvijā, apbraukāja Padomju Savienību, izdeva ilgspēlējošo skaņuplati "Pasaule, Pasaulīt", uzņem muzikālu TV filmu "Vasara Jūrmalā" , un galvenais, radīja daudzus jo daudzus hitus, kuri ir ļoti populāri vēl šobaltdien.

Viss esot noticis kā romānā – Boriss Rezņiks kādā lauku koncertā ievērojis Olgu Rajecku, kuru rekomendēja vokālā pedagoģe M.Grietēna, Ilonu Stepanovu viņš pazina jau agrāk kā aktīvu VEF Kultūras pils pašdarbnieci, Daini Dobelnieku pamēģināt ieteica kolēģi, Viktors Zemgals pieteicās pats un latviešu "ABBA" bija gatava!

Kopš tiem liekiem ir pagājuši 30 gadi un kvartets šogad atzīmējot savu ievērojamo jubileju, devies vērienīgā koncertu turnejā, kura kulminācija būs 23.augusta jubilejas koncerts Dzintaru koncertzālē, Jūrmalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!