Foto: Arhīva foto

Jau šo ceturtdien "Latvijas 1. Rokkafejnīcā - Reiterna nams" gaidāms kāds ļoti īpašs notikums. Pirms gada paklīdušās runas par latviešu underground mūzikas leģendu – grupas "Aurora" – atkalapvienošanos ir piepildījušās, 6. novembrī grupas "Aurora" koncertā un 15. novembrī izsludinātajā papildkoncertā ikvienam mūzikas gardēdim būs iespēja dzirdēt gan klausītāju jau iemīļotas kompozīcijas, gan, iespējams, novērtēt arī jaunu muzikālo materiālu. Kopā ar "Auroru" ceturtdienas īpašajā notikumā "Latvijas 1. Rokkafejnīcā" piedalīsies arī apvienība "Zig Zag".

Kā portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji, 6. novembra koncertā un 15. novembra papildkoncertā uz skatuves kāps trīs "Auroras" oriģinālsastāva dalībnieki – vokālists Ritvars Dižkačs, ģitārists Jānis Dubavs un basģitārists Rūdolfs Kokins. 

Koncerta organizatori "Veto" skaidro: "Visu oriģinālsastāvu diemžēl nebija iespējams sapulcināt, jo vairāki grupas bijušie dalībnieki atrodas ārzemēs un personisku apstākļu dēļ nevar ierasties, tāpēc grupai koncertā palīdzēs divi pieacināti mūziķi – ģitārists Olafs Štrodahs un bundzinieks Andris Leišavnieks-Štālmanis."

"Auroras" dalībnieki par apvienošanos stāsta: "Grupu apvienoties tieši šobrīd pamudināja apstāklis, ka esam uzaicināti kā viesi piedalīties grupas "Jumprava" jubilejas tūres koncertos."

Grupa Aurora dibināta 1987. gadā, tā dēvēta par latviešu indī roka pionieri, kuras zināmākās dziesmas "Sadauzītais bundzinieks", "Fetišists" u.c. joprojām klausās un ciena ne vien grupas dalībnieku laikabiedri, bet arī jaunāki melomāni, tā vēlreiz apstiprinot Auroras mūzikas spēku. 1992. gadā, solistam Ritvaram Dižkačam dodoties uz ārzemēm, grupa izjuka un kopš tā laika nav uzstājusies.

"Šie divi koncerti tiešām ir vienreizējas iespējas dzīvajā baudīt underground leģendas "Aurora" daiļradi, jo pēc papildkoncerta, noslēdzot nelielo Latvijas koncertturneju, grupas līderis Ritvars Dižkačs atgriežas Kanādā, tuvākā pusgada laikā grupai būs pārtraukums," vēsta koncerta rīkotāji.

Biļetes iepriekšpārdošanās nopērkamas "Biļešu Paradīzes" kasēs, kā arī internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!