Foto: Publicitātes foto
No 20. līdz 25.jūlijam Saulkrastos, atpūtas kompleksā "Minhauzena Unda" notiks 18. starptautiskais Saulkrastu džeza festivāls, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Pasākumā piedalīsies džeza mūzikas mākslinieki no vairāk nekā 10 dažādām pasaules valstīm – Latvijas, Kipras, ASV, Krievijas, Kamerūnas, Brazīlijas, Izraēlas, Ungārijas, Nīderlandes, Puertoriko.

Saulkrastu džeza festivāls šogad ir izveidojis īpaši veiksmīgu sadarbību ar "Miami Beach Jazz Festival", kuras pirmais posms sevī ietver studentu konkursa laureātu apmaiņas braucienus.

Katru otro gadu Saulkrasti Jazz Festival rīko bundzinieku konkursu "Baltic Drummer's League", kas notiks arī šogad. Galvenā balva būs apmaksāts brauciens un dalība "Miami Beach Jazz festivālā" ASV.

Kā vēsta festvivāla rīkotāji, neatņemama festivāla sastāvdaļa ir mācību nometne. Tā piedāvā apmeklēt vokālās, taustiņinstrumentu, ģitāras, basa, pūšamo un sitamo instrumentu meistarklases, kuras vadīs godalgoti mūziķi un pieredzes bagāti pasniedzēji no Nīderlandes.

Kā galvenie festivāla viesi šogad uzstāsies "The Syndicate" (iepriekš zināms kā "The Zawinul Syndicate"). Džo Zavinuls ir bijis viens no jazz fusion pamatlicējiem, izcils pianists un komponists, kurš kopā ar paša radīto grupu koncertējis divus gadu desmitus. Pēc viņa nāves mākslinieki turpina muzicēt, saglabājot dzīvu sava skolotāja radīto muzikālo matojumu.

Saulkrastu džeza festivāls nedēļas garumā piedāvās džeza mūzikas koncertus dažādām gaumēm un noskaņām.

Bezmaksas koncertos Saules laukumā, Saulkrastu centrā, kā arī vakara koncertos uz festivāla galvenās skatuves "Minhauzena Unda" būs iespēja dzirdēt: Carole Bakotto afro jazz stilā, "Shalosh" Trio ar akustiski spēcīgu dažādu žanru džeza mūziku no Izraēlas, Pascal von Wroblewsky, "Ara's Circle", daudzološo džeza mūzikas grupu no Nīderlandes, kā arī Jolantu Gulbi – Paškeviču ar projektu "Fly Love" un daudzus citus.

Visu festivāla koncertu programmu iespējams apskatīt festivāla mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!