Tagad pazīstamiem ar nosaukumu "Fat Les 2000" trio, kurā darbojas Keits Alens, "Blur" basģitārists Alekss Džeimss, kā arī Damjēns Hērsts, futbolam mēģināja pievērsties jau pirms diviem gadiem, radot savu pirmo singlu "Vindaloo", veltītu Anglijas izlases startam pasaules čempionātā.

Toreiz mūziķus piemeklēja neveiksme, jo Anglijas futbola federācija izvēlējās "On The Top of the World", kas bija tapis "Spice Girls" sadarbībā ar "Echo & The Bunnymen" līderi Janu Makkalohu.

Taču šoreiz "Fat Les" paveicās, un jaunradītā "Jerusalem" ar dzejnieka Viljama Bleika vārdiem atzīta par angļu futbola pārstāvībai noderīgu.

Kā liecina "Annanova" mājas lapa Internetā, Anglijas futbola federācijas pārstāvis norādījis, ka "Fat Les" izkonkurējis vairākus citus piedāvājumus.

"Mēs vienmēr esam gribējuši uztaisīt "Jerusalem". Šai muzikai ir ļoti liela nozīme kā manā, tā arī daudzu citu bērnībās. Lielākā daļa to kādreiz ir dziedājuši un zin vismaz daļu vārdu", teica Alens, "Tā ir daļa vēstures, bet tagad mēs to esam pielāgojuši nākamo paaudžu vajadzībām".

"Jerusalem" jaunais ieraksts "Parlophone Records" aizgādnībā nāks klajā 29. maijā. Dziesmas ierakstīšanā piedalījās 60 cilvēku orķestris un četri kori, tajā skaitā gospelu koris, bērnu koris un geju goris.

Ieraksta iznākšanu pavadīs reklāmas videorullītis, kurā būs redzamas Anglijas izlases spēļu epizodes, kā arī vairākas slavenības, piemēram, "Shooting Stars" līderis Džordžs Deviss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!