Foto: LETA
Rīgas domē (RD) 2. februārī Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Andris Ameriks un Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane tiksies ar Pasaules koru olimpiādes rīkotājiem, kas ieradušies Rīgā, lai izvērtētu pilsētas iespējas sarīkot šāda mēroga pasākumu, portālu "Delfi" informē RD pārstāvji.

Parasti Pasaules koru olimpiāde pulcē 15 000 – 20 000 dalībnieku no aptuveni 80 valstīm.

Rīga bija pieteikusi savu kandidatūru Pasaules koru olimpiādes rīkošanai 2014. gadā, kad tā būs Eiropas kultūras galvaspilsēta. 2008. gadā Rīga izcīnīja tiesības kļūt par kandidāti 2014. gada Pasaules koru olimpiādei, pateicoties tam, ka Pasaules koru olimpiādēs vairāki Latvijas kori ir sasnieguši izcilus rezultātus – piemēram, kori "Kamēr…", "Balsis", bērnu koris "Lielvārde" un bērnu vokālais ansamblis "Mik 8".

Pasaules koru olimpiādes rīkotājus Rīgā uzņem Eiropas kultūras galvaspilsētas direkcija. Šonedēļ paredzētas tikšanās gan ar tūrisma nozares, gan Ekonomikas ministrijas pārstāvjiem, ņemot vērā šī pasākuma lielo iespaidu uz tūrisma nozari. Viesi apskatīs iespējamās koncertu un konkursu norišu vietas Rīgā, kā arī apspriedīsies par dalībnieku un viesu izmitināšanas iespējām Rīgā un Rīgas reģionā.

Pasaules koru olimpiādes notiek ik otro gadu, katru reizi savā kontinentā. Pēdējā no tām bija 2010. gadā Ķīnas pilsētā Sjaoksingā, nākamā notiks 2012. gadā ASV pilsētā Sinsinati. Lielākā pasaules koru pasākuma ideja ir balstīta uz olimpiskajiem ideāliem, un mērķis ir apvienot visas dziedošās pasaules nācijas taisnīgā sacensībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!