Foto: Publicitātes foto
Augusta trešdienu vakaros pēc pulksten 19.00, K. K. fon Stricka villas dārzā, Aristida Briāna ielā 9, turpināsies bezmaksas koncertu cikls, portālu "Delfi" informē rīkotāji.

Kā ierasts, mēnesi iesāks hiphopa mūzika. Ja jūniju iesāka reperis un bītmeikeris ansis, jūliju – Edavārdi, tad 1. augustā mēneša koncerprogrammu jaudīgi atklās Ozols un "Tehnikums". Pēc nedēļas, 8. augustā, vienu no pirmajiem atgriešanās koncertiem spēlēs rokgrupa "Laika suns". Trešajā trešdienā, 15. augustā, klausītājiem ar tautas melodiju apdares piedāvās kontrabasista Staņislava Judina un dziedātājas Asnates Rancānes duets, 22. augustā klausītājus priecēs dziedātja Aija Vītoliņa, savukārt par pēdējā vasaras mēneša noslēgumu 29. augusta vakarā rūpēsies Ainars Mielavs.

Augusta koncertsezonas programmas atklājējs Ozols jeb Ģirts Rozentāls ir viens no Latvijas hiphopa mūzikas pamatlicējiem, kas savā vairāk nekā 20 gadus ilgajā karjerā iemantojis kā plašu slavu un kritiķu atzinību, tā neatlaidīgi turpinājis savu muzikālo daiļradi dažādot, sadarbojoties ar neskaitāmiem skatuves māksliniekiem. Tā notika arī ar 2015. gadā veiksmīgi debitējušo muzikālo apvienību "Tehnikums" (Kristaps Dubļāns un Dagnis Neilands), ar kuru Ozols 2017. gadā izdeva kopīgu albumu "Semestris". 1. augusta koncertā Ozols un "Tehnikums" atskaņos dziesmas no kopīgā albuma, kā arī agrāko dziesmu mash-up versijas jaunā skanējumā.

Rokgrupa "Laika suns", kas villas dārzā uzstāsies 8. augustā, ar jaunu dziesmu un videoklipu "Sitīsim logus!" jūlijā iezīmēja savu atgriešanos publiskā muzikālajā darbībā pēc 2 gadu pārtraukuma. "Laika suns", kurā muzicē četri talantīgi draugi Arnis Račinskis, Kārlis Josts, Elvijs Pārpucis un Pēteris Lunde, ir izdevusi divus albumus – "Nakts karalis" un "Gaismas lādiņš". Pēdējais – "Gaismas lādiņš" nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai. Villas dārzā 8. augusta ikvienam būs iespēja satikt šo, iespējams, sen nedzirdētu grupu, un novērtēt jaunākās kompozīcijas.

Trešajā mēneša trešdienā, 15. augustā, villas dārzā etno mūzikas ritmos klausītājiem līdzi jau zināmām tautasdziesmām svaigā skanējumā liks dziedāt Staņislava Judina un "tautumeitas" Asnates Rancānes duets. Džeza kontrabasista un folkloras dziedātājas, ansambļa "Tautumeitas" vadītājas duets radies no idejas apvienot atšķirīgās muzikālās pieredzes. Abu pirmais kopīgi izdotais albums izdevies ļoti veiksmīgs, izpelnoties Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas nomināciju.

22. augustā klausītājus šarmēs skatuves māksliniece Aija Vītoliņa. Viņa četru mūziķu – Kārļa Auzāna, Mārča Auziņa, Rūdolfa Dankfelda un Kristapa Vanadziņa – kompānijā radījusi eksperimentiem bagātu skaņu stāstu. Skanēs nekad nedzirdētas visu grupas dalībnieku dziesmas un mazliet aizmirsti skaņdarbi.

Villas vasaras koncertsezonu 29. augustā noslēgs mūziķa, komponista, tekstu autora un radio personības Ainara Mielava uzstāšanās. Mielavs, kurš Latvijas mūzikas scēnu pilnveidojis kopš astoņdesmitajiem gadiem, ir gan solo mākslinieks, gan muzikālo apvienību "Jauns mēness" un "Mielavs un Pārcēlāji" solists. Pagājušā gada nogalē izdots arī apvienības "Mielavs un Taurētāji" skaņu ieraksts. Kādā sastāvā Ainars Mielavs izvēlēsies uzstāties trešdienas vakarā vēl pagaidām nav zināms.

Gadījumos, kad laikapstākļi neļaus koncertiem notikt dārzā, to norise tiks pārcelta uz villas iekštelpām. Muzikālā programma pulcēs interesentus līdz pat septembrim, iesildot klausītājus ikgadējam festivālam "Piena svētki", kas šogad norisināsies 19. augustā. Katru trešdienu koncerti norisināsies pēc pulksten 19.00 un ieeja tajos būs bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!