Foto: Publicitātes foto

Pašmāju grupas "Pērkons", "Labvēlīgais Tips", "Pienvedēja Piedzīvojumi", "Astro'n'out", "Sound Poets", "Linga", "Laime Pilnīga", "Transleiteris", kā arī viesi "Deep Insight" (Fi), "Malcolm Lincoln" (Ee), "Beans On Toast" (UK) un "The Happy Endings" (Au) ir pirmās grupas, kuras apstiprinājušas dalību 13. un 14. jūlijā notiekošajā festivālā "Fonofest" pie Cēsīm, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Kā ierasts, sagaidāms, ka uz festivāla skatuvēm kopumā kāps aptuveni 50 apvienības no vairākām valstīm. Līdzīgi kā pagājušajā gadā, arī šoreiz festivālā būs Rock skatuve veltīta alternatīvajai mūzikai, par kuras sastāvu šogad gādās "Circle Pit Shows".

Pirmo reizi festivāla grupu sarakstu papildina leģendārā un skandalozā Latvijas apvienība – "Pērkons", tās 30. jubilejas gadā. Pēc 1981. gada, kad Juris Kulakovs, pieaicinot pāris "Menueta" dalībniekus, dibināja grupu "Pērkons", kas ļoti strauji iekaroja popularitāti, vēl aizvien tiekot asociētai ar tās darbības aizliegumu, izdemolētiem vilcienu vagoniem, spilgto grupas sastāvu un galvenokārt muzikālo mantojumu – dziesmām "Slidotava", "Gandrīz tautasdziesma", "Balāde par gulbi" un citām, ko jūlijā būs iespējams dzirdēt "Fonofest".

Igauniju šogad pārstāvēs elektropopa grupa "Malcolm Lincoln", kas 2010. gada maijā "Universal Music" paspārnē izdeva studijas albumu "Loaded With Zoul" un šogad laida klajā videoklipu singlam "Bye". Grupa pastāvēšanas laikā no dueta ir attīstījusies līdz piecu cilvēku sastāvam un sola sniegt īpaši enerģisku uzstāšanos.

Jay McAllister, kurš plašāk pazīstams ar savu skatuves vārdu "Beans On Toast", ir britu folkmūzikas dziesminieks. 2009. gadā "Beans On Toast" izdeva dubultalbumu "Standing On A Chair", ko producējis Bens Lovets no "Mumford & Sons". Albuma tapšanā un iedziedāšanā piedalījies arī pagājušā gada "Fonofest viesis" Frank Turner, kura solo koncertu šonedēļ "Beans On Toast" atklās Vemblija stadionā.

Somijas grupa "Deep Insight" atgriezīsies arī uz "Fonofest "skatuves, lai atrādītu jaunāko veikumu, kas dienas gaismu plāno ieraudzīt šīs vasaras sākumā.

Savukārt pirmo reizi Uplandos varēs redzēt īpašu priekšnesumu no latviešu daudzpusīgās un kvalitatīvās Ska grupas "Labvēlīgais Tips", kura festivālu papildinās ar sev raksturīgo izklaidējoši pozitīvo noskaņu.

"Fonofest" ietvaros ļoti īpašu uzstāšanos piedzīvos plašu popularitāti Latvijā guvušais projekts Transleiteris, kuram tas būs atvadu turnejas noslēgums jeb pēdējais koncerts.

Vairāk grupas, tostarp festivāla galvenie mākslinieki, vēl tiks izziņoti, vēsta festivāla organizatori.

Mūzikas un sporta festivāls "Fonofest" Cēsu novada Uplandos norisināsies jau astoto gadu pēc kārtas, un arī šoreiz paplašinās savas robežas gan mākslinieciskā, gan teritoriālā ziņā. Īpaša uzmanība šogad tiks vērsta sportisko aktivitāšu virzienā, kas septiņu aizvadīto festivālu gaitā, nenoliedzami, ir kļuvušas par būtisku "Fonofest" atmosfēras sastāvdaļu.

Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu Servisa" kasēs, to cena pagaidām netiek paaugstināta un ir 10 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!