Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 18. aprīlī, restorānā "Trompete" notikušajā preses konferencē publiskota 4. Džeza dienu programma, portālam "Delfi" pavēstīja "Wise Music Society".

Četru dienu programmā iekļauti 20 notikumi Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Tukumā, Cēsīs, Ungurmuižā, Jūrmalā, Siguldā un Londonā.

"Džezs Latvijā pašlaik ir attīstījies līdz līmenim, kad droši var apgalvot – mums ir visu džeza žanra variāciju piemēri, un katrs mūziķis, kurš pārstāv vienu no tām variācijām, ir labi izglītots, ar dziļu un radošu iekšējo pasauli, spējīgs konkurēt ar pasaules līmeņa māksliniekiem," stāsta Džeza dienu organizatori. "Tam pierādījums ir mūsu mūziķu sasniegumi konkursos, aicinājumi piedalīties džeza mūzikas festivālos Eiropā un ārpus tās. Ir pienācis laiks uzdāvināt viņiem, kā arī klausītājiem, to vienu dienu, kad visi slavēs šo žanru – džezu."

Svinības sāksies 27. aprīlī ar "Jazz Education" koncertu Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā, kur notiks kopkoncerts. Tajā latviešu džeza mākslinieki kopā ar "City Jazz Big Band" rādīs atzītā mūziķa Joana Reindersa meistarklašu rezultātu.

Džeza dienu laikā notiks arī jauna džeza kluba – "Pashkevich Jazz Club" – atvēršanas svētki. Klubs, kas atrodas Vecrīgā, nosaukts Latvijā pazīstamā džezmeņa, saksofonista Denisa Paškeviča vārdā. Džemsesijas un priekšnesumi norisināsies arī restorānā "Trompete".

Ārpus Rīgas notiks vairāki koncerti, piedaloties gan pašmāju, gan ārzemju mūziķiem. Savukārt Rīgā 30. aprīlī skanēs instrumentālā kvarteta "Distances" koncerts Zirgu ielas koncertzālē, pēc kura ar koncertu "RigaTV 24" savu jaunāko albumu prezentēs "Very Cool People".

Pilna pasākumu programma ir pieejama pasākuma mājas lapā.

Preses konferencē piedalījās "Trompetes" menedžeris Dāniels Liepiņš, Latvijas Mūzikas Informācijas centra direktore Ināra Jakubone, Nacionālo bruņoto spēku bigbenda vadītājs kapteinis Aleksandrs Kreišmanis, mūziķis un komponists Deniss Paškevičs, mūziķis, pedagogs, grupas "Very Cool People" dibinātājs Elvijs Grafcovs un Džeza dienas organizatores, kompānijas "Wise Music Society" dibinātājas Aleksandra Line un Evilena Protektore. Konferencē uzstājās arī kontrabasists Toms Lipskis un saksofonists Toms Rudzinskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!