Foto: Publicitātes foto
Augusta otrajā pusē jau tradicionāli Jaunciema ostā, Ķīšezera krastā skanēs divi "Ezera mūzikas" koncerti. Ievērojot koncertu tradīciju, Jaunciema ostas laivu šķūnī tie skanēs īsi pirms saulrieta un tā laikā, portālu "Delfi" informē rīkotāji.

Pirmais koncerts notiks trešdien, 23. augustā, kad klausītājus priecēs dziedātāja Dināra Rudāne kopā ar maestro Raimondu Paulu, savukārt ceturtdien, 24. augustā, ostu pieskandinās koris “Kamēr…”, solists Daumants Kalniņš un LNSO stīgu grupa ar pirmo vijoli Raimondu Ozolu un ģitāras virtuozu Kasparu Zemīti.

“Ezera mūzikas koncerti vasarā Jaunciema jahtkluba laivu šķūnī ir jau kļuvuši par tradīciju un apmeklētāju vidū ir ļoti iecienīti. Jau ceturto gadu tiek notiek saulrieta laikā, pulcējot izcilus Latvijas mūziķus. Koncerti šķūnī pārsteidz klausītājus ar ļoti labu akustiku, īpašu šarmu un atmosfēru un ir paredzēti ierobežotam apmeklētāju skaitam,” atklāj Jaunciema ostas saimnieks Jānis Zaržeckis.

Koncertā no “No klasikas līdz…” 23. augustā plkst. 20.00 piedalīsies soliste Dināra Rudāne kopā ar maestro Raimonds Paulu un pavadošo mūziķu grupu: Raimondu Macatu (taustiņi, čells, mutes harmonikas), Mārci Auziņu (ģitāra), Oskaru Sproģi (basģitāra) un Arti Orubu (bungas).

Koncertprogrammā klausītājus priecēs dažādu stilu un raksturu skaņdarbi no klasikas līdz modernākiem ritmiem no maestro Raimonda Paula repertuāra.

Otrs koncerts notiks 24. augustā plkst 20.00. Tajā piedalīsies koris “Kamēr…” diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā un solists Daumants Kalniņš, Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra stīgu grupa, LNSO pirmā vijole – Raimonds Ozols un ģitāras virtuozs Kaspars Zemītis. Koncertā būs unikāla iespēja dzirdēt kādu īpašu skaņdarbu – Vernera Martinova “Come In” kā aicinājumu uz gaišām pārdomām par mūžības tēmu un mūsu dvēseles tīrību garīgajā pasaulē.

Biļetes uz šiem koncertiem var iegādāties ekase.lv.

Jaunciema osta (jahtklubs) atrodas Ķīšezera krastā – Jaunciema gatve 135B, Rīgā (piebraukšana pa Steķu ielu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!