Foto: Publicitātes foto
XXVI Vispārējo dziesmu svētku galvenās balvas ieguvējs jauniešu koris "Kamēr…" nule kā devies koncertturnejā uz Āzijas valstīm, kur kolektīvs mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā no 18. jūlija līdz 2. augustam viesosies festivālos Singapūrā un Taivānā.

Kā portālu "Delfi" informē jauniešu kora pārstāvis Edgars Skarbulis, vispirms jauniešu koris "Kamēr..." kā viens no īpašajiem māksliniekiem uzaicināts piedalīties Singapūras Starptautiskajā koru festivālā. Festivāla organizatori pirmo reizi iepazinušies ar unikālo kora skanējumu, kad 2006. gadā "Kamēr…" plūca laurus Pasaules koru olimpiādē Ksjamenā, Ķīnā. Festivāla ietvaros paredzēti ne tikai trīs koncerti, bet arī meistarklase, kur klausītāji tiks iepazīstināti ar Latvijas kormūziku, kā arī šī gada maijā Rīgas mākslas telpā pirmatskaņoto koncertprogrammu "Kalpotājs. Blumbergs. Kamēr…", kas veltīta izcilā latviešu mākslinieka Ilmāra Blumberga daiļradei.

Pēc vizītes Singapūrā "Kamēr…" dosies uz Taivānu, kur aicināts kā goda viesis Taipejas Starptautiskajā koru festivālā. Šī festivāla laikā gaidāma kora uzstāšanās kā galvaspilsētā Taipejā, kur notiks koncerti un meistarklases nozīmīgākajās koncertzālēs, tā arī citās pilsētās. Atkārtotu uzaicinājumu doties uz Taivānu "Kamēr…" saņēma pēc koncertturnejas 2015. gadā, kad korim izdevās atstāt neaizmirstamu iespaidu Āzijas reģiona klausītāju sirdīs.

Pateicoties Latvijas labākajiem koriem un mūziķiem, tostarp jauniešu korim "Kamēr…", latviešu vokālās un kormūzikas tradīcijas Āzijā iegūst aizvien lielāku popularitāti un atzinību. "Latvija kā Dziesmu svētku un koru kultūras lielvalsts ar saviem sasniegumiem šajā jomā patiešām var lepoties, un mūs par to pozitīvā nozīmē apskauž visā pasaulē. Latvijas koru izcilais sniegums Dziesmu karu finālā šogad ir spilgts pierādījums šobrīd sasniegtajam ārkārtīgi augstajam līmenim nozarē. Esam lepni un priecīgi būt līderi gan kormūzikas atskaņošanas kvalitātē un repertuāra veidošanā, gan par iespēju iepazīstināt ar īpaši mums radīto mūziku un Latvijas kordziedāšanas tradīcijām klausītājus ārvalstīs."

Pēc atgriešanās Latvijā "Kamēr…" sezonu noslēgs ar koncertu 26. augustā Jaunmoku pilī, savukārt 29. un 30. augustā gaidāma jauno dziedātāju uzņemšana, kurā laipni gaidīti visi dziedātgribētāji, neatkarīgi no muzikālās izglītības un iepriekšējas sagatavotības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!