2015. gada 7.jūnijā plkst. 17:00 Daugavpilī, Stropu estrādē norisināsies Latgales dziesmu svētki "Mana zeme".

Šis gads ir jubileju gads - Daugavpils pilsētai aprit 740. dzimšanas diena, savukārt Latgales dziesmu svētkiem - 75 gadi, kas tiks svinēti pilsētas svētku noslēguma dienā, 7.jūnijā. 

Svētkos piedalīsies gandrīz 100 kolektīvi un gandrīz 3000 dalībnieki no Latgales un citiem Latvijas novadiem. Koncerta "Mana zeme" dalībnieki būs jauktie, sievu, vīru kori, pūtēju orķestri, tautas mūzikas kolektīvi un deju ansambļi. Būtiski, ka visas kolektīvu grupas ir Daugavpils dalībnieku pārstāvētas, stāsta pasākuma organizatori.

Koncerta laikā tiks izpildīti Latvijas un Latgales komponistu darbi. Pēc ilgu gadu pauzes atdzimušās rokgrupas "Elpa" izpildījumā izskanēs Logina un Skalbes "Senā dziesma". Svētkos piedalīsies arī viesi - Valsts iestādes "Vitebskas kultūras centrs" Baltkrievijas Republikas Nopelniem bagātais kolektīvs, amatieru horeogrāfiskais ansamblis "Zorjka", vēsta pasākuma rīkotāji.

Pirmo reizi Latgales Dziesmu svētkiem ir savs karogs. Tā autore - māksliniece Silva Veronika Linarte.

Kā norāda svētku organizatori: "Latgales Dziesmu svētki ir kļuvuši par Daugavpils un Latvijas vēstures būtisku pieturas punktu, apliecinot pilsētas piederību Latgalei un mīlestību pret savu zemi - Latviju. Skan mana zeme - gavilē Latgale, gavilē Daugavpils!"

Ieeja pasākumā bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!