No 1.jūnija līdz 30.jūnijam radio „NABA” plāno skanēt tikai internetā www.radionaba.lv. No jūlija Radio NABA skanēs kā parasti – gan internetā, gan radio ēterā 93,1 FM, saglabājot Latvijas Radio 5.programmas statusu, portālu „Delfi” informē radio pārstāvji.

Finanšu trūkuma dēļ Latvijas Radio no jūnija pārstās finansēt radio „NABA” pārraidīšanu 93,1 FM. radio „NABA” ir atradusi risinājumu, kā turpināt darbību FM viļņos, tāpēc jāatrisina virkne tehnisku un finansiālu jautājumu, ko plānots paveikt līdz jūnija beigām.

Jūnija laikā tiks pārskatīti programmas pilnveidošanas jautājumi, uzlabota tehniskā bāze un interneta resursi. Lielākā daļa ierasto autorraidījumu turpinās skanēt kā līdz šim.

Universitātes radio „NABA” ir nekomerciālās mūzikas radio programma, kas pirmo reizi ēterā izskanēja 2002. gada 1. decembrī. Radio darbojas ap 70 cilvēku. Tā ir tapusi ar Latvijas Universitātes un Latvijas Radio atbalstu kā Latvijas Radio 5. kanāls un ir dzirdama galvaspilsētā un tās apkārtnē 93,1 FM frekvencē. Radio NABA programma ir vienīgā Latvijā, kas aptver tik plašu mūzikas virzienu spektru. Ēterā diennakti var dzirdēt alternatīvo rokmūziku, pasaules tautu mūziku, klasisko rock, jazz un visus progresīvos alternatīvos strāvojumus: industrial, electronic, experimental, avantgarde, new age u.c. Klausītāju uzmanībai tiek piedāvāti ap 40 autorraidījumu par dažādiem mūzikas virzieniem, izglītību, mākslu, kino, teātri, literatūru, filosofiju. Radījumi tiek veidoti sadarbībā ar dažādu nozaru profesionāļiem. Tāpat „NABA” seko līdzi arī notikumiem valstī, informējot par kultūru, izglītības aktualitātēm, vidi un tās aizsardzību, modernajām tehnoloģijām, cilvēktiesībām, politiku u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!