Foto: Publicitātes attēls
Ņemot vērā klausītāju lielo interesi pērn, arī šogad Jūrmalas festivālā iekļauta programma "Brodvejas mūziklu zelta izlase", portālu "Delfi" informēja Dzintaru koncertzāles pārstāvji.

15. jūlijā plkst. 20:00 mūziklu zvaigznes no Londonas – Demjans Hamblijs, Adrians der Gregorjans un Debora Maijersa kopā ar Jūrmalas festivāla orķestri un diriģentu Robertu Pērvisu no Lielbritānijas klausītājus iepriecinās ar ārijām, duetiem un ansambļiem no visu laiku slavenākajiem Brodvejas mūzikliem. To vidū – Leonarda Bernsteina "Vestsaidas stāsts" un "Brīnišķā pilsēta", Džordža Gēršvina "Porgijs un Besa", Ričarda Rodžersa "Oklahoma", "Karuselis" un "Karalis un es", Ērvina Berlina "Ennij, pie ieročiem!", Endrū Loida-Vebera "Jēzus Kristus superzvaigzne", Kola Portera "Augstākā sabiedrība", Frederika Lova "Mana skaistā lēdija" un citi.

Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šoreiz mūzika no Ņujorkas mūziklu mekas – Brodvejas teātra – skanēs pieredzējušā, Londonā studējušā maestro Roberta Pērvisa pārraudzībā. "Brīnišķā pilsēta", "Vestsaidas stāsts", "Jēzus Kristus superzvaigzne", "Oklahoma" un vēl citi programmā iekļautie mūzikli viņa repertuārā ir jau vairākus gadus. Pērviss sadarbojies gan ar Londonas deju apvienību, gan Karalisko Šekspīra teātra trupu. Būdams arī pedagogs, viņš skolo muzikālā teātra jaunos aktierus un dziedātājus teātra skolā Mančestrā.

15. jūlija vakarā klausītāji atkal aplaudēs spožajam soprānam Deborai Maijersai, kuras balss ceļo no akadēmiskā operu repertuāra uz mūziklu taktīm, kā arī baritonam Adrianam der Gregorjanam, kurš ne tikai filmējies kino un televīzijā, bet piedalījies arī vairāk kā desmit dažādu mūziklu iestudējumos. Pirmo reizi klātienē iepazīsim Lielbritānijā labi pazīstamo austrāliešu aktieri un dziedātāju Demjanu Hambliju.

Kā jau ziņots, no 11. līdz 16. jūlijam Dzintaru koncertzālē jau otro gadu notiks Jūrmalas festivāls. Festivāla Goda mākslinieks būs dziedātājs Aleksandrs Antoņenko, kurš kopā ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem – Kseniju Sidorovu, Vestardu Šimkus, Sergeju Nakarjakovu, Alisi Zinovjevu, Intaru Busuli, Liepājas Simfonisko orķestri un citiem māksliniekiem gādās par neaizmirstamu muzikālu piedzīvojumu Dzintaru koncertzāles 80. jubilejas gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!