Foto: Publicitātes foto
30. jūlijā plkst. 19.00 Kalnciema kvartālā uzstāsies Jozefs van Visems un ņujorkietis Andrē Vida, kurš savā mūzikā miksē elektroniskās mūzikas notis ar saksofonu.

"Jozefs van Visems ir holandiešu avangarda komponists un baroka lautas meistars, kas dzīvo Ņujorkā. Mūziķis ir izlaidis vairāk kā desmit albumus ("It Is All That Is Made "(2009) ,"Ex Patris" (2010),"The Joy That Never Ends" (2011), "Nihil Obstat" (2013) un citus), radot patīkami hipnotisku, melodisku un unikālu mūziku. Jozefs spēlējis vairāk kā 800 solo lautas koncertos dažādās pasaules vietās, tai skaitā prestižajos roka festivālos "ATP" un "Primavera Sound"," vēsta koncerta organizatori.

2013. gadā Visems ieguva Kannu kinofestivāla "Soundtrack" balvu par Džima Džārmuša vampīru filmu "Only Lovers Left Alive". Filmas skaņu celiņš 2014. gadā ieņēma arī augstu vietu mūzikas ierakstu topos. Kopā ar plaši pazīstamo režisoru Visems komponējis albumus "Concerning the Entrance into Eternity" un "The Mystery of Heaven" kā arī šobrīd strādā pie mūzikas pavadījumu izstrādes vairākām mākslas filmām.

Savukārt Berlīnē dzīvojošais komponists un saksofonists Andrē Vida no Ņujorkas ir plaši uzstājies kā solists un sadarbojies ar dažādiem māksliniekiem. Veidojis multimediju instalāciju "Serpentīna" galerijā Londonā , romiešu amfiteātrī Arlesā un Havannas biennālē, kā arī studējis pie viena no divdesmitā gadsimta ietekmīgākajiem avangarda komponistiem Entonija Brekstona, stāsta koncerta rīkotāji.

Ieeja pasākumā bez maksas. Darbosies dažādas brīvdabas kafejnīcas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!