Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 16. novembrī, pulksten 19.00, Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" notiks kamermūzikas koncerts "Ceļojums uz ziemeļiem", kura programmā ir ievērojamu Baltijas jūras valstu reģiona komponistu un spilgtu atskaņotājmākslinieku kopdarbs, portālu "Delfi" informē koncertzāles pārstāve Santa Margeviča.

Programmā sastapsies seši ievērojami mūsdienu komponisti, lai klausītājiem atklātu mūzikas valodu, kāda reģionam raksturīga šodien. Latviju pārstāvēs pasaulē slavenākais latviešu komponists Pēteris Vasks ar savu noslēpumaino hepeningu "Trīs skatieni", bet Igauniju – pasaulē visbiežāk atskaņotais mūsdienu komponists Arvo Perts ar ikonisko darbu "Fratres", kā arī starptautiski pazīstamais igauņu skaņradis Tenu Kervitss ar darbu "Sing Over the Sea". Pirmatskaņojumus Latvijas klausītājiem piedāvās zviedru komponiste un džeza vokāliste Anna Lēna Laurina, plašu starptautisko rezonansi guvusī lietuviešu komponiste un pianiste Raminta Šerkšnīte, kā arī par postmoderno impresionistu dēvētais somu komponists Sebastians Fagerlunds un starptautiski pieprasītais dāņu džeza mūziķis, sitaminstrumentālists un komponists Anderss Mogensens. Norvēģiju pārstāvēs visu laiku pazīstamākais norvēģu komponists un norvēģu nacionālās mūzikas kultūras celmlauzis Edvards Grīgs.

Skaņdarbus izpildīs starptautisku atzinību guvuši un pieprasīti atskaņotājmākslinieki no Baltijas jūras reģiona valstīm, kuri savu atpazīstamību iemantojuši gan kā solo mākslinieki, gan arī kā kamermūziķi. Klausītājus priecēs vijolnieks Hugo Tičati, altists Andress Kaljuste, čellists Julians Arps, flautiste Janne Tomsena, klarnetists Kristofers Sundkvists un pianiste Heini Kerkeinena.

Pēc koncerta klausītāji aicināti pie glāzes atspirdzinoša dzēriena baudīt kamerzāles koncertu sērijai "Personīgi" raksturīgās sarunas ar māksliniekiem.

Biļetes uz koncertu iegādājamas koncertzāles "Lielais dzintars" informācijas centrā, "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Koncerts notiks 2 daļās, tā ilgums – 1 stunda 50 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!