Foto: F64

Ar diviem koncertiem Briselē Baltijas kamerorķestris Kremerata Baltica šonedēļ uzsāks koncertu sēriju, kas notiek Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmas laikā.

Pirmais koncerts notiks 25.februārī Briseles kultūras centrā "BOZAR" (Palais des Beaux Arts). Tajā skanēs Johana Sebastiana Baha un Henrika Gurecka skaņdarbi. 

Koncertā piedalīsies kamerorķestris "Kremerata Baltica" un solisti – Karalienes Elizabetes konkursa laureāti un Publikas balvas ieguvēji, vijolnieki Josifs Ivanovs (Yossif Ivanov) un Lorenco Gato (Lorenzo Gatto), kā arī Koroļovu klavieru duets Jevgēņijs Koroļovs un Ļupka Hadži – Georgijeva, kam J.S.Baha trīskāršajā koncertā trim klavierēm un orķestrim pievienosies arī pianiste Anna Viņņicka.

Cikla otrais koncerts kultūras centrā "BOZAR" notiks 27.februārī ar vijolnieka Josifa Ivanova un pasaulslavenās argentīniešu pianistes Martas Argerihas, kā arī operas solista Alekseja Močalova un trompetista Sergeja Nakarjakova piedalīšanos. Koncertā tiks atskaņoti Volfganga Amadeja Mocarta, Roberta Šūmaņa, Mečislava Veinberga un Dmitrija Šostakoviča skaņdarbi.

Kamerorķestra vadītājs Gidons Krēmers koncertos nepiedalīsies slimības dēļ. Vienlaikus vēršam uzmanību, ka 26.februārī plānotais kamermūzikas koncerts Briseles Karaliskajā konservatorijā ir atcelts. Kultūras centra "BOZAR" izplatītajā paziņojumā presei norādīts, ka Gidons Krēmers ir atcēlis dalību visos koncertos līdz marta beigām.

Plānots, ka "Kremerata Baltica" Briselē atgriezīsies ar trim koncertiem aprīļa beigās, bet pirms tam uzstāsies Milānas Konservatorijā un Odesas Operā. Savukārt maijā kamerorķestris koncertēs Luksemburgā. Visi šie koncerti ir iekļauti Latvijas prezidentūras ES Padomē kultūras programmā.
"Kremerata Baltica" koncerti Briselē tiek rīkoti sadarbībā ar Latvijas Prezidentūras ES Padomē sekretariātu un Latvijas vēstniecību Beļģijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!