Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) pārstāvji pagājušajā nedēļā parakstījuši līgums ar diriģentu Karelu Marku Šišonu par trīs koncertu diriģēšanu Rīgā šajā koncertsezonā, portālu "Delfi" informē LNSO pārstāvji.

LNSO apstiprina, ka koncerti "Šimkus & Šišons" 22. un 23. februārī, un "Sezonas noslēguma koncerts" 17. maijā kā iepriekš plānots notiks Karela Marka Šišona vadībā. Diemžēl 22. marta koncertu "Varoņa dzīve" Šišons nediriģēs, taču koncerts notiks kā plānots spāņu izcelsmes diriģenta Dāvida Himenesa Karreras (David Gimenez Carreras) vadībā.

Jau ziņots, ka līdz 2013. gada 1.janvārim diriģents Karels Marks Šišons bija LNSO Galvenais diriģents un Mākslinieciskais vadītājs, taču katastrofālā finansējuma dēļ Šišons pieņēma lēmumu lauzt līgumu, jo neredzēja iespēju turpmāk celt orķestra māksliniecisko kvalitāti.

"Mēs ļoti priecājamies, ka spējām vienoties ar Maestro Šišonu par nosacījumiem, lai vismaz divas no plānotajām trīs koncertprogrammām varētu tikt atskaņotas viņa vadībā. Koncerti jau šobrīd ir gandrīz izpārdoti, tādēļ ar lielu nepacietību gaidām Maestro ierašanos Rīgā jau pavisam drīz. Šišonu Rīgas klausītāji vienmēr ir uzņēmuši ar lielu atsaucību un mīlestību, tādēļ mēs ceram, ka tas nākotnē mudinās Maestro atgriezties Rīgā vēl un vēl", atzīst LNSO valdes locekle Ilze Paidere-Staķe.

Koncertā "Šimkus&Šišons" būs iespēja dzirdēt: Johannesa Brāmsa Pirmo koncertu klavierēm ar orķestri re minorā op. 15 un Pētera Čaikovska Sesto, "Patētisko", simfoniju si minorā op. 74.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" un Lielās ģildes kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!