Foto: LETA
Šonedēļ Rīgā norisinās skaņu celiņa ieraksts norvēģu dokumentālajai filmai "The Exorcist ‒ A Real Life Story", kurai mūziku sarakstījis latviešu komponists un mūziķis Kārlis Auzāns, pavēstīja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Zvirbule.

Norvēģijas kino kompānijas "Gammaglimt" topošās dokumentālās filmas skaņas ieraksts top Rīgas Domā, piedaloties gregorisko dziedājumu ansambļa "Scola Cantorum Riga" solistiem. Filmas režisors Frederiks Horns Akselsens jau iepriekš sadarbojies ar Auzānu mazākos projektos.

Topošajai filmai bija jārada izteikti dažādu noskaņu mūzika un jānodrošina kvalitatīvs vokāla un instrumentālais izpildījums, tādēļ režisors izvēlējies turpināt veiksmīgo sadarbību ar Latvijas mūziķiem, norādīja Zvirbule.

"The Exorcist ‒ A Real Life Story" vēsta par katoļu baznīcas priesteri, kas nodarbojas ar eksorcismu jeb ļauno garu izdzīšanu. Filmēšanas grupa sekojusi priestera gaitām gan Vatikānā, gan Madridē, Paragvajā, Kolumbijā, Ņujorkā, Jeruzalemē un citviet.

Filmas pirmizrāde plānota 2012.gada pirmajā pusē.

Auzāns plašāk pazīstams kā grupu "Autobuss debesīs" un "Melo M" dalībnieks. Viņš par režisora Anda Miziša spēlfilmai "Medības" tapušo mūziku 2009.gadā saņēma nacionālā kino balvu Lielais Kristaps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!