Viņu nereti mēdz dēvēt par savas paaudzes talantīgāko ģitāristu Latvijā. Atsvaidzinot atmiņu – spožs ir bijis ikviens viņa uznāciens – gan "Liepājas dzintara" uzvarā kopā ar grupu "Driving South", gan izrādēs Ģertrūdes ielas teātrī, gan uz lielajām skatuvēm kopā ar grupu "Mofo", gan savā pēdējo gadu zināmākajā projektā "Mona de bo". Šonedēļ pavisam ekskluzīvi – baudiet ģitārista Edgara Rubeņa mīļākos ierakstus.

Šī gada sākumā pie klausītājiem nonāca jaunākais grupas "Mona de bo" albums "Pag Pag", pēc kura izdošanas grupa devās turnejā, izpārdodot koncertus gan Latvijā, gan Igaunijā. Albums šobrīd pieejams digitālai lejuplādei "I Love You Records" mājaslapā, bet pavasarī iznāks vinila plates formātā.

Rubeņa vārds ir arī bieži lasāms dažādu radošās apvienības "Nomadi" iestudējumu plakātos. Kā mūzikas autors viņš piedalījies tādu izrāžu kā "Viss par mīlestību", "Sāra Keina" un citu tapšanā. No 3. februāra Kaņepes Kultūras centrā būs izbaudāms starpnozaru projekts "Atmiņu istabās", pēc Semjuela Beketa lugas "Krapa pēdējā lenta" motīviem. Projekta ietvaros būs aplūkojama arī izstāde, kuru kopā ar Edgaru Rubeni veidos multimāksliniece Krista Burāne un mākslinieks scenogrāfs Māris Ruskulis un mūziķis Edgars Rubenis. Izstādē būs skatāmas dažādas personiskās dzīves lauskas un fragmenti skaņās, vizuālos tēlos un ikdienas priekšmetos, kas katra skatītāja iztēlē ļaus veidot personiskus atmiņu stāstus un klejot savu atmiņu laukos.

Neizsmeļamu sava maģīša saturu Edgars Rubenis atradis divās radio stacijas - "Resonance FM radio" un "WFMU radio", bet, meklējot interesantāko no sev aktuālās mūzikas, "Delfi" lasītājiem piedāvā noklausīties astoņus skaņdarbus.

Fire! with Jim O'Rourke 'Please, I Am Released'

La Monte Young 'Raga for Ravi'

Hound Dog Taylor & The House Rockers

Phill Niblock 'A Trombone Piece'

Moondog 'Frost Flower'

Bērnības Milicija 'Ļaunā Krāsā'

Nadja 'Long Dark Twenties'

Bardo Pond 'Yellow Turban'

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!