Foto: Publicitātes foto

Tallinas mūzikas nedēļā, kas šogad notiks no 4. līdz 6.aprīlim, Latviju pārstāvēs "Astro'n'out", Alise Joste un "Triānas Parks".

Vērienīgā pilsētas festivāla ietvaros uz 50 skatuvēm koncertēs 233 dažādi mākslinieki no Baltijas, Skandināvijas, Rietumeiropas un Krievijas.

Lai neapjuktu plašajā mūzikas festivāla, kurā savulaik piedalījušies "Ewert and The Two Dragons", "Instrumenti" un daudzi citi, piedāvājumā, portāls "Delfi" piedāvā rubrikas "Kas tavā maģītī?" Tallinas mūzikas nedēļai veltītu speciālizlaidumu, kurā "Radio 101" ētera personība un mūzikas mīļotājs Toms Grēviņš iesaka piecas grupas, kas noteikti jāredz Tallinas Mūzikas nedēļā.

Biļetes uz trīs dienu festivālu iespējams iegādāties "Biļešu Serviss" kasēs un internetā.

'Odd Hugo'

Grupa ar Baltijai neraksturīgi augstu ideju lidojumu, apkopojot vispasaules modernā folka idejas pavisam interesantā un vismaz man iepriekš nedzirdētā veidā! "Odd Hugo" konferences laikā izdos debijas albumu - gaidu tā noklausīšanos ar nepacietību!

'Flank'

Jauna igauņu supergrupa, kuras debijas hits sacēlis lielu ažiotāžu un neviens neko vairāk par šo dziesmu nav dzirdējis - un ja nu viņiem ir vēl pāris šāda līmeņa hitu?

'Without Letters'

Lietuviešu "math rock"? Pabīdot malā visu elektroniskās mūzikas inteliģenci, tieši "Without Letters" uzskatāmi par svarīgāko Lietuvas izpildītāju, kas šogad startēs Tallinā.

'Mainekk'

Projekts, ko veido mūziķi no "Ewert and The Two Dragons", "Efterklang" un citām Ziemeļeiropas grupām.

Lai arī "Mainekk" pirmo albumu jau pirms laba laika izdeva Latvijas izdevniecība "I Love You Records", viņus savākt kopā vienotam koncertam izdodas tikai retos gadījumos - Tallinas Mūzikas nedēļā tas beidzot atkal notiks.

DJ Zinc

Pagājušā gadsimta 90.gados "Zinc" bija lauzto ritmu speciālists, tad uz laiku pazuda, bet atgriezās ar kaut ko pavisam pretēju - dīvaini griezīgu elektro skanējumu, kuru nosauca par "crack house".

Jaunais žanrs ātri ieguva arī dzirdīgas ausis "meinstrīma" producentu un dīdžeju vidū, jau atkal "Zinc" padarot par elektroniskās mūzikas revolucionāru. Labas draudzības ar "Red Bull Music Academy" dēļ "Zinc" atkal uzspēlēs plates Baltijā - šoreiz Tallinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!