Foto: 'Sešas stīgas. Ģitārspēles pamati' atvēršana

Šā gada 27. oktobrī notika Kaspara Zemīša grāmatas "Sešas stīgas. Ģitārspēles pamati" atklāšanas svētki Mūzikas namā "Daile", kurā muzikālus priekšnesumus sniedza viņa vadītās vasaras nomentes "Sešas Stīgas orķestris", pulcējot jaunos ģitāristus no visas Latvijas. Jaunieši izpildīja ne tikai sava skolotāja komponētus skaņdarbus, bet arī Latvijā labi pazīstamu mākslinieku dziesmu kaverversijas. Atklāšanas svētkus noslēdza grupa "Sudden Lights".

"Grāmata "Sešas stīgas. Ģitārspēles pamati" ir ilgi lolots un auklēts sapnis, kuru man realizēt ir palīdzējuši mani tuvākie cilvēki, par ko viņiem sirsnīgi pasakos. Dēls Kārlis vada un koordinē, sieva Anda administrē un arī abi jaunākie dēli atbalsta un iesaistās, jo mājās pēdējā laika sarunas ap to vien vijās. Grāmatas māksliniecisko noformējumu ir veidojusi jaunā un talantīgā māksliniece Madara Bethere," stāsta Kaspars Zemītis.

Grāmatā ir iekļauti stājas veidošanas pamatvingrinājumi, instrumenta nošu apguves pamati, dueti ar CD vai skolotāju, skaņdarbi, etīdes un pazīstamas dziesmas ar vienkāršiem akordiem, vingrinājumi tehnikas attīstīšanai. Grāmata noderēs plašai auditorijai – sākot no bērniem līdz pat pieaugušajiem, kuru vēlas uzsākt instrumenta apguvi.

Grāmatu var iegādāties grāmatnīcās "Jānis Roze", "Globuss" un "Valters un Rapa", kā arī mūzikas veikalos "Mūzikas Centrs", "Sound Factory" un "Mūzika Baltika" un Mūzikas namā "Daile".

Kaspars Zemītis ir mūziķis ar vairāk kā 20 gadu skatuves pieredzi un spēlē dažādos sastāvos un mūzikas stilos. 2015. gadā izdeva savu pirmo albumu "Mana lūgšana", kurā mūziķis apkopojis sevis rakstīto mūziku un aranžējumus. Spēlējis grupā "Time After Time". Regulāri muzicē ar Intara Busuļa "Abonementa orķestri", akustiko ģitāru trio "AG 3'", sadarbojas dažādos muzikālos projektos ar Daumantu Kalniņu, Lindu Leen, Renāru Kauperu, Aiju Andrejevu, Jāni Stībeli, Igo u.c.. Realizēti projekti kopā ar Latvijas Radio kori un Valsts Akadēmisko kori "Latvija", sadarbojies ar operdziedātāju Elīnu Šimkus, Ilonu Bageli, Evitu Zālīti, kā arī kamerdziedātāju Ievu Paršu. Sadarbībā ar Agra Daņiļeviča deju skolu "Dzirnas" izveidota jauna programma "Dejas ar stīgām".

Paralēli skatuves darbībai Kaspars Zemītis strādā kā lektors LJVMA un Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolā, pasniedzot jaunajiem studentiem klasisko ģitārspēli. Viņš ir pirmais Latvijā, kas ieguvis maģistra grādu ģitārspēlē LJVMA. Uzreiz pēc JVLMA maģistrantūras beigšanas uzsācis arī aktīvu solo koncertdarbību, veiksmīgi apvienojot klasisko mūziku ar mūsdienīgo parādot akustiskās ģitāras iespējas. Pirmais nopietnais solokoncerts Zemītim notika 2013. gada 30. aprīlī Rīgas Doma baznīcā ar unikālu koncertprogrammu "Eklektika".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!