Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Reperis Kendriks Lamārs (Kendrick Lamar) saņēmis prestižo "Pulitzer" balvu kategorijā "Mūzika" par viņa albumu "Damn", kļūstot par pirmo mūziķi, kurš saņem šo balvu un kura daiļrades žanrs nav klasiskā mūzika vai džezs.

"Pulitzer" balvas žūrija 2017. gadā izdoto albumu nodēvējusi kā "virtuozu skaņdarbu kolekciju, kuru vieno valodas autentiskums un ritmiska dinamika, atspoguļojot mūsdienu afroamerikāņu dzīvesstila sarežģītību".

"Damn" ir Lamāra ceturtais studijas albums, kas sasniedzis dubultplatīna statusu tā pārdošanas apjomos. Albums šogad arī ticis nominēts "Grammy" balvai kategorijā "Gada albums", savukārt kategorijā "Labākais repa albums" balvu saņēmis.

Balvas labākajiem žurnālistikas sasniegumiem, kā arī apbalvojumi literatūrā un mūzikā tika pasniegti 16. aprīlī. Balvu kā labākais romāns saņēma Endrjū Šona Grīra darbs "Less", par labāko lugu tika nosaukta Martinas Majokas "Cost of Living", bet par labāko dzejas kategorijā apbalvots Frenks Bidarts par "Half-light: Collected Poems 1965-2016".

"Pulitzer" pirmoreiz tika pasniegtas 1917. gadā, lai godinātu ASV žurnālistu, rakstnieku un komponistu sasniegumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!