Viena no savulaik slavenākajām un skandalozākajām rokgrupām "Kiss" gatavojas izsolē piedāvāt gandrīz vai visu savu kādreizējo koncertturneju ekipējumu, sākot ar ģitārām un beidzot ar seksuāli izaicinošajiem skatuves tērpiem, ziņo aģentūra "Reuters".
Izsole notiks 24. un 25.jūnijā kinostudijas "Paramount" kinoteātrī Holivudā. Izsolē būs iespējams piedalīties arī ar Interneta starpniecību.

Izsoļu kompānijas "Greg Manning Auctions, Inc." un "eBay" filiāle "Butterfields Auctioneers" prognozē, ka šajā izsolē gandrīz 1000 piedāvāto priekšmetu cenas varētu svārstīties starp 100 un 100 000 dolāru.

Viens no lētākajiem priekšmetiem izsolē būs Džīna Simonsa ar metāla detaļām apdarinātā melnā ādas josta, kam izsoles rīkotāji noteikuši pieticīgu sākumcenu - tikai 750 dolāri.

Savukārt dārgāko lietu vidū ir oriģinālie tērpi, kurus 1975. un 1976.gada slavenajā tūrē "Alive!" valkāja Simonss, Pols Stenlijs, Eiss Frēlejs un Pīters Kriss un kurus izsoles rīkotāji cer pārdot par 100 000 dolāru.

Simonsa 1974.gada platformenes varētu tikt pārdotas par 1000 vai 1500 dolāriem, rakstīts izsoles katalogā "KISS. The Auction".

Grupas dalībnieku ģitāras izsoles rīkotāji cer pārdot par 5000 līdz 7000 dolāriem, bet žaketes varētu tikt nopirktas par 1000 dolāriem gabalā.

"Mēs nevēlamies, lai šīs mantas - lieliskie tērpi un ģitāras - pārklātos ar putekļu kārtu," teikts grupas dibinātāja, solista, dziesmu autora un basģitārista Simonsa paziņojumā. "Labāk, lai tās aiziet pasaulē. Mēs vienmēr esam bijuši no tautas, tautai un ar tautu. Mēs vēlamies, lai pēc iespējas vairāk cilvēku iegūtu kaut ko no "Kiss"."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!