Vecrīgas klubā „Depo”, trešdien 27. maijā tiks prezentēts grupas „Suņa Stunda” jaunais albums „Kolka”, portālu „Delfi” informē grupas pārstāvji.

Koncerts sāksies 20:00. Pasākuma laikā jauno albumu varēs iegādāties par īpašu cenu.

Pasākumā kā viesi uzstāsies industrial grupa “Posts”, kurā muzicē “Suņa Stundas” albuma ierakstam roku pielikušais Kristaps Pūce jeb Zyrnys, un rokgrupa “Abstinence”, kuras soliste aktrise Ilona Balode papildinājusi “Suņa Stundas” jauno ierakstu ar vokālām partijām.

Bez minētajiem albuma “Kolka” ierakstā palīdzēja arī vijolnieks Jurijs Savkins, operdziedātājs Armands Siliņš, džeza pianists Austris Kalniņš, grupas “Hospitāļu iela” vijolniece Dina Skreitule, ģitārists Dmitrijs Bulavskis, režisors, improvizators un baritona saksofona virtuozs Varis Klausītājs, agrākais grupas “cīņu biedrs”, dramaturgs Ansels Kaugers, kā arī Ingus Baušķenieks. Ja ne visi, tad noteikti daļa mūziķu kuplinās “Suņa Stundas” albuma prezentācijas pasākumu, kura laikā varēs iegādāties arī pašu albumu.

Par albuma koncepcijas pamatu grupa uzskata tituldziesmas ‘Kolka’ tekstu: “Kad ir pilnīgs izmisums, glābt var tikai ceļojums”.

“Gandrīz vienmēr bezizejas situācijās šķiet, ka ceļojums var palīdzēt. Tā notiek divu cilvēku attiecībās,... arī tad, ja nav darba, daudzi izvēlas ceļojumu. Kaut vai uz Īriju. Tāpat visvairāk sapņojam par vietām, uz kurām gribam aizceļot, tad, kad ir visgrūtāk,” skaidro grupas “Suņa Stunda” pārstāvji. “Albums ir kā ceļojums uz tālāko punktu. Kolka ir šī punkta metafora.”

Jaunajā albumā "Suņa Stunda" (šobrīd pamatsastāvā: Jānis Lācis, Andris Gauja, Jānis Kalve un Imants Vovers) izmantojusi plašu instrumentu spektrs – ģitāras, stīgu un pūšamos instrumentus, analogos sintezatorus un trokšņu ģeneratorus.

Līdz šim Radio „Naba” ēterā un interneta medijos publiskotas trīs no 12 albuma “Kolka” kompozīcijām - ‘Kūku Marija’, ‘Jānis’ un ‘Šengenas suņi’. Šobrīd radiostacijām tiek piedāvāts jaunais radiosingls – albuma tituldziesma ‘Kolka’.

Albums ierakstīts un māsterēts Ingus Baušķenieka studijā “Bicycle Systems” Rīgā. Albuma izdevēji ir biedrība “Tarba”, bet par izdevuma noformējumu rūpējās reklāmas aģentūra “Larsoni” un mākslinieks Edmunds Pavlovskis.

Grupa “Suņa Stunda” debitēja 2006. gadā ar albumu „Kā gribēju...”, kura hits ‘Pļaviņas’ ieguva plašas auditorijas atzinību, pateicoties Radio SWH BB brokastu Radio lāgas dziesmu aptaujai. Tāpat populāras pirmā albuma dziesmas ir ‘Sliede’, ‘Meitiņa metina’, ‘Rīga’, ‘Asins līst’ u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!