Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 21. novembrī, plkst. 20 kultūras telpā "3 māsas", notiks īpaša audiovizuāla performance, ko izpildīs Kodek sadarbībā ar vizuālā un kustīgā attēla mākslinieci INA VARE. Kodek "iesildīs" viena no trim māsām, drīmarta/indī mūziķe Elizabete Balčus ar speciāli šim koncertam radītu programmu, izmantojot cilpu mašīnu un skaņas efektus.

Kodek ir viens no progresīvākajiem mūsdienu elektroniskās mūzikas pārstāvjiem Latvijā. Jaunais mākslinieks pārsteidz ar citādāku attieksmi pret vispārpieņemtajiem standartiem mūsdienu elektroniskajā mūzikā un izaicina klausītājus domāt ārpus "normālā" robežām. Atšķirībā no vairuma jauno elektronisko mūziķu Kodek savas mūzikas radīšanā neizmanto datoru, un arī šajā performancē tas nebūs redzams, sola pasākuma rīkotāji.

Skaņas, trokšņus un ritmus Kodek spēj izvilināt gan no sintezatoriem un bungmašīnām, gan "GameBoy" video spēļu konsolēm. No 2005. gada mākslinieks regulāri uzstājas Latvijā un Eiropā. Uzmanību Kodek ir piesaistījis ar savu ekstravaganto uzstāšanās manieri - tā pārsteidz ar uzdrīkstēšanos un vienmēr ir ieturēta izkoptā neona estētikā, kas ir tiešs Kodek radītā virtuālā visuma atveidojums reālajā dzīvē.

2013. gadā "Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas" ceremonijā Kodek saņēma balvu "Labākais elektroniskās mūzikas albums" par ierakstu "Flavours From the Future". "Gada Balvas" vēsturē tā bija pirmā reize, kad balva tika pasniegta elektroniskās mūzikas kategorijā.

Savas karjeras laikā Kodek ir aptvēris plašu elektroniskās mūzikas žanru spektru, sākot ar ekspresīvām breakcore kolāžām un robustu ghettotech, līdz pat Skandināvijā populārajam sintezatoru fankam - skwee.

Jau vairākus gadus Kodek sadarbojas ar videomākslinieci Inesi Vēriņu jeb INA VARE. Inese ir veidojusi vairākus Kodek mūzikas video klipus, kā arī pēdējo gadu laikā praktiski visas Kodek uztāšanās ir papildinātas ar Ineses radītām videoprojekcijām. Abu mākslinieku satikšanās nav nejauša, jo līdzīgi kā Kodek, arī INA VARE aizraujas ar analogām tehnoloģijām, un video radīšanas procesā dators tiek izmantots ļoti nosacīti.

Kodek un INA VARE performance būs īpaša dzīvā uzstāšanās, kuras laikā varēs baudīt gan muzikālu, gan vizuālu performanci, kā arī dejot.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties "Biļešu paradīze" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!