Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 28. augustā, Dzintaru koncertzālē, Jūrmalā sāksies koncertu sērija "Mans draugs Mārtiņš Freimanis". Koncerttūrē visā Latvijā apvienojušies daudzi populāri, iemīļoti mākslinieki, kuri pašu radītās versijās izpildīs Freimaņa zināmās un mazāk zināmās dziesmas, savukārt šo koncepciju un stāstu izveidot apņēmusies aktrise un režisore Marija Bērziņa, informē koncerta rīkotāji.

Bērziņa stāsta: "Neviltotais bērna skatiens vīrieša ķermenī, bērnišķība labajā nozīmē, spēja brīnīties – tas bija Mārtiņa fenomens. Kad mēs kļūstam pieauguši, mēs kļūstam ļoti apdomīgi reizēm, bailīgi un neizmantojam trakas un drosmīgas idejas. Lai ko es varētu mācīties no Mārtiņa, tā ir viņa absolūtā drosme un bezkaunība, jo viņš metās uz galvas iekšā visārprātīgākajās avantūrās, nekad nezināja, kas no tā iznāks. Reizēm, protams, nepadevās tik labi kā plānots, bet reizēm šīs idejas ieguva brīnišķīgu rezultātu – tapa brīnišķīgi projekti un tika atklāti daudzi jauni talanti."

Aktrise Marija Bērziņa jau vairāk nekā desmit gadus ir Latvijas Nacionālā teātra štatā, savukārt šogad beigusi Režijas mākslas kursu Latvijas Kultūras akadēmijas maģistrantūrā. Koncerttūre "Mans draugs Mārtiņš Freimanis" būs viens no pirmajiem plašāk redzamajiem režijas darbiem – zīmīgi, jo savulaik Bērziņas profesionālo karjeru Freimanis kopā ar Mareku Bērēntu, grupas "Tumsa" menedžeri, ietekmējuši vistiešākajā mērā, iesakot aktrisi Ritas lomai seriālā "Neprāta cena" (vēlāk arī "Ugunsgrēks").

Freimanim šogad veltīts ne tikai jaunais mūzikas albums, bet arī biogrāfiska grāmata, kurā mūziķa laikabiedru un draugu atmiņās ieskatījusies Daiga Mazvērsīte. Grāmatas atvēršanas svētki tiks aizvadīti tieši koncerttūres pirmajā vakarā, 28.augustā Dzintaru koncertzālē.

Koncerttūre "Mans draugs Mārtinš Freimanis" viesosies 28. augustā Jūrmalā, 22. septembrī Liepājā, 12. oktobrī Tukumā, 3. novembrī Jelgavā, 10. novembrī Aizputē, 30. novembrī Valmierā un 8. decembrī Rīgā.

Biļetes uz koncertiem pieejamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!