Foto: F64

Pirmdien, 7. aprīlī, noslēdzās pieteikšanās klasiskās mūzikas un džeza talantu konkursu "Ineses Galantes Talanti.LV" – konkursā pieteikušies 280 dalībnieki no visas Latvijas, informē organizatori. Pieteikušies loti daudzveidīgu talantu īpašnieki – ir pārstāvēta gan klasika, gan džezs, turklāt jaunākajam no pieteiktajiem dalībniekiem ir tikai 4 gadi.

No šiem dalībniekiem aptuveni puse tiks izvirzīta konkursa pusfinālam. Pusfināli, kuros žūrija klātienē noklausīsies talantu uzstāšanos, notiks maijā Cēsīs, Rēzeknē, Ventspilī un Rīgā. Ineses Galantes vadībā žūrijā strādās Andris Vecumnieks un Indriķis Veitners no JVLMA, pianists Artūrs Cingujevs un mediju eksperte Gunta Līdaka. Konkursa dalībnieki tiks vērtēti pēc personības, repertuāra izvēles, mākslinieciskā izpildījuma un tehniskā izpildījuma.

Uz konkursa otro kārtu izvirzīto dalībnieku saraksts un video 15.aprīlī tiks publicēti konkursa mājas lapā, kur ikvienam līdz 15.maijam būs arī iespējams nobalsot par savu simpātiju.

Šis balsojums arī noteiks, kurš talants saņems "Publikas simpātijas balvu" – 500 eiro ceļojuma dāvanu karte kāda mūzikas pasākuma apmeklējumam.

Konkursā piedalās vokālisti (bez vecuma ierobežojuma) divās kategorijās -- klasiskais vokāls un džeza vokāls, kā arī instrumentālisti divās kategorijās -- mūzikas skolu audzēkņi (visi instrumenti) un mūzikas vidusskolu audzēkņi (visi instrumenti).

Otrajā konkursa kārtā būs jāatskaņo brīvas izvēles divi kontrastējoši skaņdarbi līdz 15 minūtēm. Noklausīšanās notiks 6. un 9. maijā Rīgas 3. mūzikas skolā, 7. maijā Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā, 8. maijā Ventspils mūzikas vidusskolā un 10.maijā Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas skolā.

Konkursa kulminācija būs fināls, kas notiks Rīgā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijā 18. maijā. Konkursa fināla noklausīšanās paredzama visas dienas garumā, uz kuru tiek aicināti visi interesenti, ieeja bez maksas.

Visās konkursa kategorijās tiks pasniegti godalgoto laureātu diplomi, naudas balvas pirmo triju vietu ieguvējiem -- attiecīgi 500, 300 un 100 eiro apmērā. Tāpat pirmo trīs vietu ieguvēji katrā kategorijā balvā iegūs mācību stipendiju 100 eiro mēnesī uz pusgadu. Visu četru kategoriju uzvarētājiem būs uzaicinājums uzstāties festivālā "Summertime - aicina Inese Galante" Dzintaru koncertzālē šī gada augustā.

Papildus balva tiks pasniegta skolai, kura konkursam iesūtījusi visvairāk pieteikumus – šī skola saņems balvā 500 eiro un 30 ielūgumus uz 10 gadu jubilejas festivālu "Summertime – aicina Inese Galante" (11. – 17. augusts). Atsevišķi tiek vērtētas reģionālās un Rīgas skolas.

Nolikums un papildu informācija par talantu konkursa norisi ir pieejama konkursa mājas lapā. Tajā arī tiks publicēti pusfinālam izvirzītie konkursa video.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!