Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 8. oktobrī, pirmizrādi Dailes teātrī piedzīvos Deivida Henrija Hvanga austrumnieciskā drāma "M.Butterfly" Lauras Grozas-Ķiberes režijā. Izrādi īpašu padara arī Latvijas vienīgā kontrtenora Sergeja Jēgera līdzdalība.

Jēgers uzvedumā attēlo ķīniešu spiega (spiedzes) Songas Lilingas alter ego. Lugā Lilinga ir spiegs, kas 20 gadus izliekas par sievieti, lai no sava "mīļotā" iegūtu svarīgu informāciju. Tradicionāli viņa lomu arī spēlē sievietes, taču šoreiz režisore piegājusi radoši, spiega "otro es" uzaicinot dziedāt Jēgeru.

"Man te nav uzdevums iejusties sievietes lomā! Taču režisores izvēle izmantot dzīvu balsi ir apsveicama," intervijā žurnālā "Ieva" norāda smalkās balss īpašnieks. Viņš skaidro, ka būtu grūti dziedāt sievietes lomu, jo kontrtenoru repertuārs ir gana plašs.

Jēgers ilgus gadus ir speciāli mācījies pārvaldīt savu balss aparātu un ķermeni, lai balsi uzturētu kārtībā, tomēr ikdienā saskaras arī ar klaju neizpratni un nezināšanu.

"Cilvēki man uz ielas jautā, vai tie [sirmie mati] ir īsti! Vai ir īstas skropstas? Vai esmu kastrēts. Tad es atļauju pielikt roku. Kā jautā, tā es atbildu. Nopietni!" stāsta Jēgers.

Ikdienā gan nekādi īpaši balss saudzēšanas rituāli netiekot veikti - vienīgi pirms dziedāšanas viņš atsakās no riekstiem, rupjmaizes, šokolādes un asaku dēļ arī no zivīm. Profesors Kārlis Zariņš savulaik ieteicis katru dienu izdzert arī glāzi ledusauksta ūdens. "Ledusauksts ūdens un kriosauna ir mana ikdiena," atklāj dziedātājs.

Izrādē piedalīsies arī Juris Žagars, Dainis Grūbe, Ģirts Ķesteris, Lilita Ozoliņa, Vita Vārpiņa, Kristīne Nevarauska, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Juris Bartkevičs un Pēteris Gaudiņš. Savukārt radošajā komandā darbojas scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, horeogrāfe Inga Krasovska, komponists un aranžējumu autors Kārlis Auzāns un gaismu mākslinieks Jevgeņijs Vinogradovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!