Rīgā, Sv. Pētera baznīcā 3. martā, plkst.18.00, kopā ar jauniešu kori "Kamēr...", pirmo reizi Latvijā uzstāsies viens no patlaban aktuālākajiem un jaunās paaudzes spilgtākajiem čellistiem – vācu mākslinieks Nikolass Altštets (Nicolas Altstaedt), portālu "Delfi" informē kora pārstāvji.

Altštets ir ne tikai spilgts mūziķis, bet kopš 2011. gada arī pazīstamā Lokenhauzas (Austrija) kamermūzikas festivāla mākslinieciskais vadītājs, mantojot šo amatu no sava priekšgājēja un muzikālā domubiedra Gidona Krēmera.

Koncertā Sv.Pētera baznīcā Altštets un koris "Kamēr...", atskaņos vienu no spilgtākajām kora un čella mūzikas partitūrām - Sofijas Gubaiduļinas "Sv. Asīzes Franciska Saules dziedājumus", kur korim un čellam pievienosies Riharda Zaļupes un Edgara Saksona vadītie sitaminstrumenti un Mārtiņa Zilberta spēlētā čelesta.

Tieši šis Gubaiduļinas skaņdarbs aizsāka un arī turpina "Kamēr..." un Altšteta radošo draudzību. Pirmā tikšanās notika 2010. gada vasarā, kad pirmo reizi tas tika kopīgi izpildīts Lokenhauzas festivālā un nu arī izdots ierakstā, ECM izdevniecības paspārnē.

Pēc koncerta Rīgā sadarbība turpināsies vienā no nozīmīgākajiem Lieldienu festivāliem "Imago Dei", kas marta vidū norisināsies Austrijas pilsētiņā "Krems", kur arī kopīgi tiks atskaņots šis skaņdarbs.

Koncertā kopā ar kori un čellistu piedalīsies virtuozā vijolniece Eva Bindere, kuras izpildījumā varēs klausīties Pētera Vaska skaņdarbu "Līdzenuma ainavas".

"Koris "Kamēr..." un es esam lepni iepazīstināt Rīgas publiku ar lielisko mākslinieku Nikolasu Altštetu un priecīgi par iespēju kopā muzicēt," teic koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents Jānis Liepiņš.

"Marta sākums ir laiks, kad ziema ir it kā beigusies, bet pavasaris vēl tikai tuvojas, tāpēc aicinām visus interesentus nākt uz šo pavasara gaidīšanas koncertu smelties spilgtus saules iespaidus, kā arī izbaudīt mūzikā Latvijas dabas vareno daiļumu, kas jo īpaši koši atklājas spilgtā marta saulē," tā koncerta ideju komentē diriģents.

Koncertā līdzās Gubaiduļinas un Vaska opusiem, tiks atskaņoti S.D. Sandstrēma, J. Karlsona, E. Skuķes un Ē. Ešenvalda darbi korim a capella.

Biļetes uz koncertu pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!