4.Pasaules koru olimpiskajās spēlēs, kas šogad notika Ķīnā, Rīgas jauniešu koris "Kamēr..." Māra Sirmā vadībā saņēmis augstāko punktu skaitu un ieguvis trīs zelta medaļas, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Kultūras departamenta Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Ilona Brūvere.
Kā ziņots iepriekš, koru olimpiskajās spēlēs koris "Kamēr..." izvēlējās piedalīties trīs konkursa kategorijās - klasiskajā jaukto kamerkoru, jaunās (laikmetīgās) mūzikas un garīgās kormūzikas kategorijā, kurās visās arī iegūts čempiona tituls. Laikmetīgās mūzikas kategorijā koris nopelnījis 96 punktus no 100 iespējamajiem un konkursa rīkotāji jau to nodēvējuši par nebijušu precedentu un sensāciju Pasaules koru olimpiādes pastāvēšanas vēsturē.

Latviju Pasaules koru olimpiādē Ķīnā pārstāvēja arī vīru koris "Gaudeamus" Ivara Cinkusa vadībā, kas ieguvis zelta medaļu vīru koru grupā. Savukārt sieviešu koru grupā sudraba godalgu izcīnīja Liepājas koris "Aija" (mākslinieciskā vadītāja Gunta Vite).

"Koru konkursā pārsteidz pasaules koru stilu un veidu daudzveidība, bet vienlaikus stipras un vienotas koru muzicēšanas tradīcijas. Ļoti daudz labu koru, bet mēs varam lepoties - Latvijas un Rīgas vārds, kā labākais koru mūzikā, ieskandināts 62 pasaules valstīs", atzīmē Rīgas domes Kultūras departamenta direktore Diāna Čivle.

4.Pasaules koru olimpiskajās spēlēs piedalījās 400 kori un vairāk nekā 20 000 dalībnieku.

Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētāja Helmi Stalte uzskata, ka latviešu kori, plūcot laurus šajā reprezentatīvājā forumā, pelnījuši lielu atzinību, tāpat kā sportisti, kas spilgti nes Rīgas un Latvijas vārdu pasaulē.

Jāpiebilst, ka Rīgas dome piedāvājusi Pasaules koru olimpisko spēļu rīkotājiem 2010./2012.gadā koru olimpiādi organizēt tieši Rīgā. Savu lēmumu par Rīgu kā iespējamo olimpiādes pilsētu festivāla rīkotāji pieņems nākamā gada sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!