Foto: Publicitātes foto

Soprāns Kristīne Opolais piedalīsies vērienīgā labdarības koncertā "Red Ribbon Celebration" ("Sarkanās lentītes godināšana"), kas šovakar notiks Vīnē, kā arī svinīgās ceremonijas atklāšanā rīt, 16.maijā, informēja dziedātājas pārstāve Liene Jakovļeva.

"Sarkanā lentīte" simbolizē HIV/AIDS problēmas nozīmīguma apzināšanos, no AIDS mirušo cilvēku piemiņu, un šo pasākumu moto ir "Veidot tiltus mieram. Pasaules operas un teātra zvaigznes - par paaudzi, kas brīva no AIDS".

Labdarības koncertā, kas notiks Vīnes "Burgtheater", operzvaigžņu vidū līdzās Opolais būs Anna Ņetrebko, Pjotrs Bečala, Tomass Kvasthofs, Jusifs Eivazovs un citi. Mākslinieki uzstāsies kopā ar orķestri "Tonkünstler" diriģenta Jutaka Sado vadībā. Koncerta ieraksts plašai publikai tiks demonstrēts Pasaules AIDS dienā decembrī.

Rīt, 16.maijā, notiks grandioza labdarības ceremonija, kuras teatralizētajā atklāšanā, kam muzikālais caurviju motīvs ir Gustava Mālera mūzika, simbolizēt Mēdejas tēlu ir aicināta Opolais.

Ceremoniju būs iespēja vērot tiešraidē video krātuvē "YouTube".

Šajos visaugstākā līmeņa pasākumos klāt būs ievērojami politikas un kultūras pārstāvji, kuru vidū ir Lielbritānijas labdarības vēstnieks princis Harijs, Žans Pols Gotjē, Šerlīze Terona, Bils Klintons un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!