Foto: Publicitātes foto. Diriģents Reinis Lapa
Ar koncertprogrammu "Klasikas un romantisma šedevri" 19. maijā Kuldīgas Kultūras centrā uzstāsies Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) diriģenta Reiņa Lapas vadībā. Koncerta solists - LSO trombonu grupas koncertmeistars Artūrs Hrustaļovs, portālu "Delfi" informēja orķestra pārstāvji.

Programmā varēs dzirdēt Džoakīno Rosīni uvertīru operai "Vilhelms Tells", Launija Grondāla Koncertu trombonam un orķestrim, kā arī Ludviga van Bēthovena 7.simfoniju.

"Koncertā dzirdamās mūzikas valoda ir pietiekoši demokrātiska, lai to spētu uztvert un no tā gūt prieku klausītājs, kurš uz simfoniskā orķestra koncertu atnācis pirmo reizi. Tajā pašā laikā muzikālās valodas un tēlu bagātība ļaus prasīgākiem klausītājiem novērtēt Liepājas Simfoniskā orķestra lielisko skanējumu," par koncerta programmu saka tās veidotājs un diriģents Reinis Lapa. "Mans mērķis ir radīt klausītājos pozitīvas emocijas un vēlmi apmeklēt LSO koncertus arī nākotnē."

Reinis Lapa ir LSO flautu grupas koncertmeistars un flautists, kopš 2015. gada Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas simfoniskā orķestra diriģents, kā diriģents jau vairākkārt sadarbojies gan ar LSO, gan JVLMA orķestri.

"Simfoniskā orķestra diriģēšanu mācīties izvēlējos tādēļ, ka radās iespēja strādāt ar skolas simfonisko orķestri. Šajā laikā pārliecinājos, ka man patīk un interesē orķestra vadīšana, kā arī to, ka, lai kļūtu par diriģentu, ir daudz jāmācās. Paralēli diriģenta profesijas apguvei vēlējos pilnveidot savas zināšanas mūzikā. Šīs studijas man palīdz ne tikai kā diriģentam, bet arī kā flautistam, pedagogam un orķestra mūziķim," saka Lapa.

Reinis studijas simfoniskā orķestra diriģēšanā uzsāka 2011. gadā Latvijas Mūzikas akadēmijā pie pasniedzēja Mārtiņa Ozoliņa. 2015. gadā ieguva bakalaura grādu, šobrīd turpina studijas maģistrantūrā. Šis koncerts tiek gatavots kā maģistrantūras diplomeksāmena programma.

Koncerta solists – trombonists Artūrs Hrustaļovs ir LSO trombonu grupas koncertmeistars, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra trombonu grupas koncertmeistara vietnieks, trombona kvarteta "Showbrass" dalībnieks. Savulaik spēlējis arī Marijas teātrī Sanktpēterburgā Valērija Gergijeva vadībā, kā arī bijis Pērnavas mūzikas festivāla "Jarvi akadēmija" (Järvi Academy) Igaunijas Festivāla orķestra pirmais trombons.

Ieeja koncertā ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!