Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 6.augustā, Kuldīgā norisināsies jau ceturtais mūzikas festivāls "Live Fest'16", portālu "Delfi" informē rīkotāji.

No plkst. 15.00 būs iespējams klausīties koncertu Kuldīgas Sv.Annas baznīcā, kur uzstāsies iemīļotie latviešu mūziķi – Raimonds Tiguls, Kārlis Kazāks un Jānis Upmanis-Holšteins jeb Goran Gora.

Savukārt vakarā – pēc plkst. 18.00, Kuldīgas pilsētas estrādē sāksies festivāla koncerti. "Live Fest" sauklis šogad ir "Vairāk labas mūzikas!", pulcējot mūziķus gan no tuvākām, gan no tālākām pasaules malām.

Uzstāšanās laiki festivālā:

18.30 "Citizens LV";
19.10 Miks Dukurs;
20.00 "Ida Bang & The Blue Tears" (Zviedrija);
21.00 "Virginia Maestro" (Spānija);
22.00 "Budda Power Blues" (Portugāle);
23.10 "Letz Zep" (Lielbritānija)
01.00 "AC/DC Project" (Lietuva)

Sv.Annas baznīcas muzikālo dievkalpojumu vadīs mācītājs Mārtiņš Burke-Burkevics, kurš stāsta, ka formāts nebūs kā ierastie svētdienas dievkalpojumi; tajā izskanēs Dieva vārds, notiks lūgšanas un aizlūgšanas, piemēram, par mūziķiem, kuriem šobrīd ir nepieciešams atbalsts kādā cīņā un labu domu vēlējumi to apkārtējiem cilvēkiem. Būs iespējams dzirdēt Bībeles lasījumus, kā arī īsus stāstus par dzīvi, galvenajai tēmai paliekot baznīcai un cilvēkam. Pats mācītājs redzot šo kā meditatīvu pasākumu, kur klātesošajiem būs iespēja paskatīties uz dzīvi no cita skatu punkta, sakārtot domas vai vienkārši pievērst uzmanību savām vērtībām.

Par paredzēto muzikālo daļu, katrs no mūziķiem izsakās citādāk. Raimonds Tiguls stāsta, ka spēlēs rīta un vakara dziesmas, bet par tām vairāk pastāstīs pasākumas norises laikā. Mūziķis Kārlis Kazāks vēsta, ka nekad negatavo dziesmu programmas koncertiem, bet gan ļaujās mirklim, attiecīgi Sv.Annas koncertā vadīsies pēc tai brīdī valdošajām sajūtām.

Bet Jānis Upmanis-Holšteins padalījās, ka spēlēs darbus no albumiem "Mosties" un fonda "Viegli" programmā atrodamās dziesmas – gan Knuta Skujenieka, gan Imanta Ziedoņa darbus, uzsverot, ka tās neesot īsti dziesmas, bet gan muzikālie dzejas lasījumi, skaidrojot, ka dzeja ir citādāka nekā dziesmu vārdi – ar padziļinātāku jēgu.

Biļetes uz "Live Fest" ir pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!