Foto: LETA

Svinot savu 40 gadu jubileju un Starptautisko džeza dienu, 30.aprīlī plkst.19.30 kultūras pilī "Ziemeļblāzma" koncertu sniegs džeza mūziķis, saksofonists Deniss Paškevičs kopā ar savu kvartetu.

Starptautiskajā džeza dienā koncerta apmeklētājiem būs iespēja piedzīvot divdaļīgu koncertu, kura pirmajā daļā tiks atskaņota Paškeviča jaunā albuma oriģinālkompozīciju programma ar nosaukumu "Resonance", bet koncerta otrajā daļā mūziķi izpildīs kompozīcijas no saksofonista Džona Koltreina albuma "A Love Supreme".

Paškevičs daudz iedvesmojies un smēlies idejas saksofonista un komponista Koltreina daiļradē, un savas karjeras laikā bijis aktīvs viņa ideju un muzikālās koncepcijas paudējs - tieši tādēļ 30.aprīļa koncerts būs īpaši nozīmīgs, svinot Paškeviča 40 gadu jubileju.

"Es ticu, ka mūzika ir bezgalīga kultūru sadraudzības valoda. Tā cilvēkiem sniedz brīvību domāt un izpaust viņu patieso personību," izsakās Paškevičs.

Savukārt kultūras pils "Ziemeļblāzma" mākslinieciskais vadītājs Mucenieks par gaidāmo koncertu saka: "Baltijas valstīs nav daudz tādu džeza mūziķu, kas varētu publiski atskaņot leģendārā Džona Koltreina kompozīcijas, un varu droši apgalvot - Paškevičs ir viņu vidū, tādēļ esam īpaši iepriecināti, ka ar šādu koncertu 30.aprīlī varēsim atzīmēt gan Starptautisko džeza dienu, gan pašmāju džeza mūziķa 40 gadu jubileju."

Uz kultūras pils "Ziemeļblāzma" skatuves kopā ar saksofonistu Paškeviču muzicēs pianists Madars Kalniņš, kontrabasists Staņislavs Judins un šajā reizē īpašs viesis - bundzinieks Tanels Rubens no Igaunijas.

Koncerta biļetes nopērkamas kultūras pils "Ziemeļblāzma" informācijas centrā, "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!