Atskatoties uz festivāla 'Laba Daba 2014' pirmo dienu, jāsecina, ka festivāla gaidītākie pašmāju mākslinieki - 'F[ei]k' un 'Skyforger' uz viņiem liktās cerības attaisnoja godam.

Patīkamas piektdienas vakarā, festivālā 'Laba Daba 2014', kas notiek no 1. līdz 3. augustam Līgatnes "Ratniekos", pēc neliela cīniņa ar transporta un mobilo sakaru problēmām, kupls skaits cilvēku devās skatīties pirmās dienas lielākās zvaigznes - latviešu folkmūzikas un folkmetāla pionierus 'Skyforger' un ņūmetāla gandus 'F[ei]k', kuri uz skatuves kāpa pēc ilgāka pārtraukuma festivālā.

'Skyforger', kuru vieta Latvijas mūzikas scēnā ir nozīmīga jau daudzu gadu garumā, šoreiz skatītājiem sniedza akustisku priekšnesumu folkmūzikas garā. Spēlēts tika ārkārtīgi plašs repertuārs - gan pašu rakstītās folkdziesmas, gan dažādu tautas dziesmas pašu apdarē. Iespējams, daļa skatītāju bija gaidījuši citu 'Skyforger' - folkmetāla skanējumā, taču mierīgais un piesātinātais akustiskā koncerta skanējums festivāla atmosfērā bija ļoti iederīgs.

Savukārt uz Suņa skatuves vienos naktī kāpa sen nedzirdētie 'F[ei]k'. Šis grupai bija atkalapvienošanās koncerts pēc septiņu gadu pārtraukuma un to varēja arī manīt - publikas ovācijas bija grandiozas. Ņūmetāla mūzika tās labākajās tradīcijās - smagi, distortēti ģitāru rifi kopā ar agresīvu ritmu un dīdžeja veidotajiem skrečiem veidoja īstenu, tradicionālu žanra skanējumu. Nav šaubu, ka tik aktīvs un agresīvs ņūmetāla koncerts Latvijā nebija dzirdēts gadiem. Nedaudz gan varēja manīt 7 gadu pārtraukuma esamību, taču tas drīzāk sniedza devu nostaļģijas un siltuma, nevis traucēja.

Tāpat vakar ar lieliskiem koncertiem priecēja pašmāju 'Baložu pilni pagalmi', 'Laika suns', 'Gaujarts', kā arī grupas 'Masha's Datcha' no Francijas un 'Spiritual Seasons' no Ukrainas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!